ΣΥΡΙΖΑ: Αλλάζει η ημερομηνία του Συνεδρίου

Για το τριήμερο 8-10 Νοεμβρίου μετατίθεται, όπως όλα δείχνουν, το έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα εγκρίνει ή θα απορρίψει τις υποψηφιότητες για τις προεδρικές εκλογές.

Ανατροπή του οδικού χάρτη προς τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε το πρωί του Σαββάτου (4/10).

Όπως έγινε γνωστό το έκτακτο Συνέδριο του κόμματος, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί από 1 ως 3 Νοεμβρίου, πρόκειται να μετατεθεί κατά μία εβδομάδα. Το ανώτατο όργανο θα συνέλθει πλέον το τριήμερο 8-10 του μηνός.

Αρμοδιότητά του είναι η έγκριση ή απόρριψη των υποψηφιοτήτων για την προεδρία.

Η απόφαση για τη χρονική μετάθεση ελήφθη κατά πλειοψηφία από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί για να διευθετήσει το οργανωτικό θέμα που προέκυψε αναπάντεχα.

Όπως ενημέρωσαν κομματικές πηγές, δεν πρόκειται να επηρεαστεί το πλάνο για τις εκλογές που παραμένουν στις 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου (αν χρειαστεί β’ γύρος). Επίσης ο φάκελος υποψηφιοτήτων θα πρέπει να έχει υποβληθεί ως τις 24/10.

Αντιθέτως η εκλογή συνέδρων θα γίνει στις 2-3 Νοεμβρίου, με την εγγραφή μελών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 25/10.

Η Θεοδώρα Τζάκρη δεν συναίνεσε στην τροποποίηση του αρχικού σχεδιασμού. Συνολικά το «κασσελακικό» μπλοκ δεν συμφωνεί με την «αλλαγή των όρων» όπως ειπώθηκε σχετικώς, υπονοώντας ότι επιχειρείται μεθόδευση της διαδικασίας.

Η έκτακτη συνεδρίαση του καθοδηγητικού οργάνου συμπαρέσυρε και τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν προγραμματισμένη ν’ αρχίσει στις 11:00.

Πρώτος – πρώτος ο Γκλέτσος

Από τους πρώτους που εμφανίστηκαν στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ήταν ο Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος έχει εκφράσει την πρόθεσή του να καταθέσει υποψηφιότητα για την ανάληψη της αρχηγίας.

Μετά τις 11:15 όταν και ολοκληρώθηκε η σύντομη συνεδρίαση της ΠΓ άρχισαν να εμφανίζονται τα κορυφαία στελέχη, όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Η Κεντρική Επιτροπή θα συζητήσει τη νέα εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.