Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε το Σάββατο (5/10) δύο βασικές τροποποιήσεις στον οδικό χάρτη προς τις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου.

Πρώτον, τη νέα εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για μετάθεση του έκτακτου Συνεδρίου κατά μία εβδομάδα, με ημέρα έναρξης πλέον την Παρασκευή 8η Νοεμβρίου, όπως και τις ημερομηνίες που αφορούν τους συνέδρους.

Και δεύτερον, τον διαχωρισμό της προεδρικής εκλογής από την αντίστοιχη της ΚΕ που βάσει καταστατικού συνδέονται.

Η πτέρυγα Κασσελάκη τάχθηκε ανοικτά κατά των δύο αυτών μεταβολών και τα μέλη του μπλοκ αποχώρησαν μαζικά από τη συνεδρίαση. Μάλιστα τόσο η Θεοδώρα Τζάκρη, που κατέθεσε τον φάκελο υποψηφιότητας του με 87 ονόματα και πόθεν έσχες, όσο και ο Θάνος Μωραΐτης μίλησαν επί της ουσίας για ένα μεθοδευμένο σχέδιο από τα αντίπαλα στρατόπεδα που έχει ως βάση του προσχηματικές δικαιολογίες.

«Η υποψηφιότητά του για την προεδρία προχωρά»

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, κι αφού είχαν εγκριθεί οι δύο αυτές προτάσεις, πηγές από το περιβάλλον του πρώην προέδρου σχολίασαν πως «ό,τι και να σκαρφιστούν, ό,τι και να μεθοδεύσουν οι υποστηρικτές του χθες, κανένα εμπόδιο δεν θα σταματήσει τον Στέφανο Κασσελάκη».

«Η υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά, επειδή τα μέλη του κόμματος και η κοινωνία διψούν για αλλαγή και ανανέωση. Όσα προσκόμματα και να βάλουν, η επιθυμία για έναν σύγχρονο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο δυνατή» συμπλήρωσαν ακολούθως οι συνεργάτες του στο σχόλιο που έκαναν.