Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ όλο και πιο κοντά

Τα όσα έγιναν χαρακτηρίζονται ως τραγέλαφος για ένα κόμμα που παράγει εδώ και ένα χρόνο ίντριγκα, εσωστρέφεια, μιζέρια και τοξικότητα.

Η κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεφύγει από κάθε όριο, ενισχύοντας το κλίμα διχασμού και η Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου έδειξε ότι η διάσπαση είναι όλο και πιο κοντά.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, το ενδεχόμενο να φθάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριό ενωμένος φαντάζει σενάριο ουτοπικό, εξωπραγματικό.

Οι κασσελίστας και οι αντικασσελίστας συνεχίζουν με μεγαλύτερη ένταση τον πόλεμο και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ανέδειξε πόσο βαθιά διχασμένο είναι το κόμμα που πνέει τα λοίσθια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως έχει τελειώσει όπως τον γνωρίζαμε και η αποχώρηση των κασσελίστας, υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, καταγγέλοντας τη διαδικασία ως μέρος της ίντριγκας και της εκτροπής όπως έλεγαν, ισχύει τα σενάρια περί διάσπασης πριν ακόμα φθάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο.

Τα όσα έγιναν στην Κ.Ε απλά επιβεβαίωσαν ότι ο βαθμός σοβαρότητας στο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ χαμηλός με τα όσα πράττουν κορυφαία του στελέχη.

Μόνο θλίψη προκαλούν τα όσα γίνονται για ένα κόμμα που κυβέρνησε τον τόπο σε μια δύσκολη χρονική στιγμή. Ομως ήταν κάτι αναμενόμενο και απλά ο τρόπος που κινούνται τα κεντρικά του στελέχη απωθούν τους απλούς ψηφοφόρους που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις ίντριγκες, τις μηχανορραφίες μηχανισμών και της κομματικής γραφειοκρατίας.

Η αποχώρηση των κασσελίστας με τον τρόπο που έγινε και τις καταγγελίες τους, αλλά και οι απαντήσεις των αντιπάλων του ορίζουν το σκηνικό του πολέμου εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Η κάθε πλευρά φέρει τις ευθύνες της, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών αντικασσελίστας που πέρσι υπόγεια και παρασκηνιακά στήριξαν τον Στ. Κασσελάκη.

Σε πιο λαϊκή γλώσσα, δυστυχώς τα όσα έγιναν χαρακτηρίζονται ως τραγέλαφος για ένα κόμμα που παράγει εδώ και ένα χρόνο ίντριγκα, εσωστρέφεια, μιζέρια και τοξικότητα.

Και το δυσάρεστο για τους πολίτες που στήριξαν και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τρόπος με τον οποίο προχωράει η διάσπαση ή διάλυση για άλλους.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.