Είθισται όταν επισκέπτονται την χώρα μας αμερικανοί υπουργοί, γερουσιαστές, βουλευτές, να περνούν πρώτα από την βάση της Σούδας στα Χανιά, η οποία τούτες τις ημέρες με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή αποκτά ιδιαίτερα στρατηγική σημασία.

Αυτή τη φορά ήρθε στα Χανιά μια ομάδα Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών, τους οποίους συνάντησε σε πρωϊνό εργασίας στο σπίτι του στα Χανιά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι Ρεπουμπλικάνοι που στηρίζουν βεβαίως Τραμπ, πλην όμως οι γερουσιαστές αυτοί μετέχουν μεταξύ άλλων στις Επιτροπές Κατανομής Πόρων, Πληροφοριών και Ενέργειας της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ιδιαίτερα χρήσιμες για την χώρα μας στον τομέα της ενέργειας και όχι μόνον.

Ποιοι συμμετείχαν στη συνάντηση στο σπίτι του Μητσοτάκη στα Χανιά

Μαζί με τον Πρωθυπουργό συμμετείχε στη συνάντηση και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ενώ από την αμερικανική πλευρά έλαβαν μέρος οι γερουσιαστές Jerry Moran, Susan Collins, John Boozman, John Cornyn, John Hoeven και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης.

Στο τραπέζι αμυντική συνεργασία και ενέργεια

Συζήτησαν πρώτα απ΄ όλα το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων, αλλά και της αμυντικής συνεργασίας που έχουν οι δύο χώρες (για αυτό συμμετείχε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας), αλλά και τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ελλάδα και στον ρόλο της στην ανάπτυξη του Κάθετου Διαδρόμου ενέργειας και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης