Δύσκολες ώρες βιώνει ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Μίλτος Τεντόγλου μετά από την απώλεια του αγαπημένου του παππού.

Ο παππούς του αθλητή, από τον οποίο είχε πάρει το όνομά του, βρισκόταν πολλές φορές στο πλευρό του εγγονού του και πάντα όταν μιλούσε για εκείνον τα λόγια του ήταν γεμάτα τρυφερότητα και περηφάνεια.

Μάλιστα, οι δύο άνδρες είχαν αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ τους, με τον Έλληνα άλτη να τρέχει ν’ αγκαλιάζει πρώτα τον παππού του, όταν κατέκτησε τον περασμένο χρόνο το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)


Η κηδεία του παππού του Μίλτου Τεντόγλου, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, στον τόπο καταγωγής του (Πηγαδίτσα Γρεβενών).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δυσάρεστη είδηση ήρθε λίγες μόνο μέρες μετά από την ανακοίνωση, πως ο Έλληνας άλτης είναι υποψήφιος για το βραβείο κορυφαίου αθλητή της Ευρώπης.

Η ιδιαίτερη σχέση του Μίλτου Τεντόγλου με τον παππού του

Από νωρίς ο Μίλτος Τεντόγλου και ο παππούς του είχαν αναπτύξει μία πολύ στενή σχέση μεταξύ τους. Ο πρεσβύτερος της οικογένειας Τεντόγλου είχε μιλήσει στο παρελθόν σε συνέντευξη και είχε δηλώσει πως ο εγγονός του αποτελεί δύναμη για εκείνον, για να συνεχίσει να μάχεται με τη νόσο του καρκίνου.

Ο παππούς του δις χρυσού Ολυμπιονίκη στεκόταν τις περισσότερες φορές στο πλευρό του, ακολουθώντας τον σε πολλούς αγώνες του, εντός ή εκτός Ελλάδας. Μάλιστα, όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, όταν ο αθλητής δυσκολεύτηκε στον προκριματικό, ζήτησε συγγνώμη από τον παππού του. Την ίδια στιγμή, του υποσχέθηκε ότι θα κατακτούσε την κορυφή και στο Παρίσι, κάτι που πέτυχε, για να του χαρίσει, άλλα 10 χρόνια ζωής.