Ο 31χρονος που συνελήφθη για τις δολοφονίες ζώων στο Βόλο, πρόκειται να απολογηθεί την Τρίτη, ωστόσο εντύπωση προκαλεί η «διπλή ταυτότητα» που έκρυβε από τους οικείους του.

Ο ίδιος κατοικεί στο κέντρο της πόλης και εργάζεται ως σερβιτόρος εκεί. Φαινόταν ήρεμος και ήπιος χαρακτήρας, ενώ παρουσιαζόταν στους φίλους του και ως φιλόζωος. Όμως αποδείχθηκε, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Η απολογία του δράστη

Ο 31χρονος πέρασε χθες, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, την πόρτα του ανακριτή και του εισαγγελέα, και πλέον εις βάρος του έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες.

Η πρώτη αφορά πλημμελήματα που έχουν να κάνουν με τα ναρκωτικά και το μαχαίρι που βρέθηκαν στο σπίτι του, ενώ η δεύτερη πρόκειται για κακούργημα και αφορά τη θανάτωση ζώων.

Το προφίλ του δολοφόνου ζώων από το Βόλο

Ο άνδρας, σύμφωνα με συγγενή του που μίλησε στην εκπομπή «Live News», αντιμετώπιζε πολλά οικογενειακά προβλήματα, τα οποία μπορεί και να ευθύνονται για τη βίαιη συμπεριφορά του. Όπως ο άνθρωπος από τον περίγυρο του δράστη εξήγησε, «τον είχαν διώξει οι γονείς κάποια στιγμή μετά τον ξαναπήραν, είναι και ναρκομανής».

Ωστόσο, ο 31χρονος στους φίλους του έδειχνε ένα πολύ διαφορετικό εαυτό. Εμφανιζόταν να αγαπάει τα ζώα. Μάλιστα, είχε δημοσιεύσει φωτογραφία αγκαλιά με έναν σκύλο που τον κοιτάζει με τρυφερό βλέμμα, με τους οικείους του να αναρωτιούνται για τον πραγματικό του χαρακτήρα.

Όπως αποκαλύπτει φίλη του, ο σκύλος δεν είναι του συλληφθέντα, αλλά δικός της. Μάλιστα, όπως λέει η γυναίκα, παρότι ο 31χρονος δεν είχε ποτέ δικά του κατοικίδια, ήταν πάντα πρόθυμος να κρατά το σκυλί της όταν εκείνη έφευγε διακοπές.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός πως ο άνδρας παρουσίαζε δύο εντελώς διαφορετικά προφίλ. Το πρωί παρουσιάζεται ως ένα χαμηλών τόνων εργαζόμενος, χωρίς ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και μόνο μια σειρά από selfie στο προφίλ του, ενώ τις νυχτερινές ώρες φαίνεται ότι φορούσε την κουκούλα και τα μαύρα ρούχα και δολοφονούσε γατούλες και σκυλάκια, με την δράση του να έχει καταγραφεί και ταυτοποιηθεί σε βίντεο σε τουλάχιστον δύο περιστατικά.

Γνώριμος των Αρχών

Ο 31χρονος είναι γνώριμος της Αστυνομίας αφού έχει συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, όπου τελικά είχε δηλώσει εξαρτημένος και απαλλάχθηκε. Παράλληλα, είχε συλληφθεί για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, το οποίο περιστατικό είχε γίνει στο δρόμο, αφού τον κατήγγειλαν τα θύματά του.  Την ίδια στιγμή όμως, δήλωσε πως είναι ψυχικά ασθενής και απαλλάχθηκε και από αυτή την κατηγορία.

Ο συλληφθείς επίσης, είχε νοσηλευτεί για 15 μέρες σε ψυχιατρείο, καθώς οι γονείς του είχαν ζητήσει δύο φορές την εκούσια νοσηλεία του από τις αρμόδιες Αρχές.