Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 4/10 στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην περιοχή Γεράκι Αμαλιάδας, ενώ λίγο αργότερα νέο μέτωπο ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πανόπουλου.

Ειδικότερα, η πρώτη φωτιά καίει κοντά σε οικισμούς βόρεια του Γερακιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν σπεύσει στο σημείο 60 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων και 13 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν με ρίψεις νερού 7 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα.

Το δεύτερο μέτωπο ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πανόπουλου στον δήμο Λασιώνος, όπου συνδράμουν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα, 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια

Συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια για τη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στο Γεράκι Ηλείας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν συναρμόδια υπουργεία, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση και για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Πανόπουλου Ηλείας.

Μεγάλο το μέτωπο και ισχυροί οι άνεμοι

«Το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γεράκι είναι πολύ μεγάλο και δυστυχώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσκολεύουν το έργο των εναέριων και επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης», αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

Όπως προσέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, «το μέτωπο της φωτιάς κινείται τώρα προς την περιοχή Χάβαρι και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές».

Επίσης, ο Νίκος Κοροβέσης σημείωσε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έστειλε από την πρώτη στιγμή όλα τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας, για να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις».

Ήχησε το 112

Νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής Χάβαρι στην Ηλεία, ώστε να είναι σεετοιμότητα.

Μήνυμα 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Ηλείας για την φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Γερακίου Αμαλιάδας.

Η ΓΓΠΠ καλεί όσους κατοίκους βρίσκονται στις περιοχές Τσιχλέικα, Κρυόνερο, Βρετέικα να απομακρυνθούν προς την Αμαλιάδα.

Δείτε φωτογραφίες από τη φωτιά στην Αμαλιάδα:

Δείτε βίντεο που κατέγραψε το ilialive.gr