Η οικογένεια, οι φίλοι, οι συγχωριανοί αποχαιρέτησαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα χθες (3/10) τους δυο εθελοντές που χάθηκαν στη φωτιά του Ξυλοκάστρου.

Ο 40χρονος Βασίλης και ο 35χρονος Δημήτρης εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες και απανθρακώθηκαν, στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που κατέκαιγε τον τόπο τους. Ο 40χρονος Βασίλης αφήνει πίσω τη σύζυγό του και τρία μικρά παιδιά

Θρήνος και σπαραγμός και στην κηδεία του 35χρονου Δημήτρη Σελέκου στη Λυκοποριά. Ο άτυχος Δημήτρης ήταν πατέρας δυο παιδιών και σε λίγες ημέρες η σύζυγός του θα φέρει στον κόσμο το τρίτο τους παιδί.

«Όταν οι γονείς θάβουν τα παιδιά αυτός είναι ο ορισμός της σύγχρονης τραγωδίας. 6 παιδιά θα μείνουν ορφανά. Αιτούμεθα την πρόνοια του κράτους», είπε ο θείος του.

Εν τω μεταξύ για πέμπτη μέρα χθες οι πυροσβέστες συνέχιζαν να δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις.

Έρευνα για τον αντιδήμαρχο

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί εάν η μεγάλη φωτιά ξεκίνησε με υπαιτιότητα του αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας του δήμου Ξυλοκάστρου, ο οποίος το πρωί της Κυριακής φέρεται να εκτελούσε εργασίες στο μελίσσι του.

Αν και αρχικά ο ίδιος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή του, στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι την Κυριακή το πρωί και την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά στα Ροζενά, κάπνιζε το μελίσσι του, παρά το γεγονός ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή ήταν κατηγορίας 4 και απαγορευόταν τέτοιους είδους δραστηριότητα.

Από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ.