ΣΥΡΙΖΑ: Πώς οι «σύμμαχοι» Κασσελάκη ερμήνευσαν το βίντεο – «Καλεί να ψηφίσουν Φάμελλο ή Φαραντούρη;»

Πώς ερμήνευσαν το αμφίσημο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη στελέχη, μέλη και συνεργάτες του - Η σκληρή γλώσσα για την «μικρή αποφασισμένη ομάδα» που σέρνει κάμποσους προς την έξοδο.

«Ας είμαστε σοβαροί» αποκρίθηκε η Θεοδώρα Τζάκρη κληθείσα να σχολιάσει τα μηνύματα που εξέπεμψε ο Στέφανος Κασσελάκης με το βίντεο που ανήρτησε για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε τηλεοπτική παρουσία της (ΣΚΑΪ) η βουλεύτρια Πέλλας, επιχειρώντας να διαλύσει κάθε αμφιβολία που γεννήθηκε, υποστήριξε ότι οι προσπάθειες αμφισβήτησης της υποψηφιότητας του πρώην προέδρου είναι απλώς «ασυναρτησίες που διυλίζουν τον κώνωπα» για «μια αμιγώς διεκπαιρεωτική διαδικασία» – όπως η ίδια τη χαρακτήρισε.

«Δεν μπορώ ν’ ακούω αστειότητες, προσχηματικά πράγματα και γελοιότητες» συνέχισε η κ. Τζάκρη κάνοντας λόγο για την «ολοκλήρωση ενός λογικού κύκλου από τότε που είπε πως είμαι παρών».

«Κάλεσε τους ανθρώπους να πάνε να γραφτούν στον ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσουν τον κ. Φάμελλο και κ. Φαραντούρη;» αναρωτήθηκε σχεδόν ειρωνικά και διέγνωσε πως «η απέναντι πλευρά έχει ένα τεράστιο άγχος» από το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

«Όποιος είναι με τον Κασσελάκη τιμωρείται»

«Υπάρχει μια μικρή αποφασισμένη ομάδα» που κατά την επί σειρά ετών βουλεύτρια προσπαθεί «να ρυμουλκήσει, να εγκλωβίσει και να εργαλειοποιήσει» όλους εκείνους που έχουν παρασυρθεί με την άποψη πως «με τον Στ. Κασσελάκη δεν έχουν θέση» στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για στελέχη που, όπως σκιαγράφησε, έχουν αρχίσει «να υποψιάζονται πως οι 5.000 σύνεδροι είναι πιο κοντά στη βούληση των 150.000» που ψήφισαν πέρυσι, «παρά των 300 νομενκλατούρων της Κεντρικής Επιτροπής».

«Είναι δείγματα και αποδείξεις της τελευταίας φάσης κύκλου ζωής ενός στυγνού γραφειοκρατικού συστήματος» ισχυρίστηκε ακόμη, καταγγέλλοντας απειλές για διαγραφές, φιρμάνια προς τις τοπικές οργανώσεις, αποκλεισμούς και κλείσιμο μικροφώνων στα όργανα προς παραδειγματισμό. «Συμπεριφέρονται σε μια σειρά στελεχών με τρόπο που θέλουν να συμβολίσουν πως όποιος είναι με τον Κασσελάκη τιμωρείται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλετε να βάλουμε ένα στοίχημα;» προκάλεσε η κ. Τζάκρη, η οποία εμφανίστηκε βέβαιη για την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως δε κι από τον πρώτο γύρο, ανεξαρτήτως των όσων θεωρεί πως συμβαίνουν στο παρασκήνιο για να ελέγχονται τα όργανα. «Μια χαρά θα πάμε σε εκλογές και θα υπάρξει ανανέωση της λαϊκής νομιμοποίησης του Στ. Κασσελάκη», συμπλήρωσε.

«Σαφώς και είναι υποψηφιότητα»

«Σαφώς και είναι υποψηφιότητα» το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη υπερθεμάτισε ο Πέτρος Παππάς. Ο βουλευτής Κιλκίς επέμεινε, σε συνέντευξή του στο OPEN, πως ο 36χρονος πολιτικός «είναι εκλεγμένος πρόεδρος» και έσπευσε να προαναγγείλει πως με αυτόν στη θέση του «οι εκλογές θα γίνουν κανονικά, δεν υπάρχει άλλη κουβέντα». «Δεν είναι θέμα γοήτρου, αλλά διαδικασιών» ισχυρίστηκε αφήνοντας να εννοηθεί πως το Συνέδριο του Νοεμβρίου θα εγκρίνει ή θ’ απορρίψει την καθαίρεση του Στ. Κασσελάκη.

«Κάποιοι μάλλον που θέλουν να κλείσουν τους διακόπτες του συνεδρίου, ακριβώς γιατί δεν έχει αρκετό φως, δεν διαβάζουν σωστά το καταστατικό. Να σηκώσουν τους διακόπτες» συμπλήρωσε ο κ. Παππάς.

«Το μήνυμα είναι σαφές»

Ο Ευάγγελος Αντώναρος, από τη τηλεοπτική συχνότητα του Alpha, δεν διέλαθε της προεδρικής γραμμής. «Το μήνυμα είναι σαφές: ο κόσμος θα αποφασίσει ξανά, όχι οι μικρές ομάδες που ήραν την εμπιστοσύνη», σχολίασε αναφορικά με το περιεχόμενο του μηνύματος.

Πρότεινε δε «να βάζουμε μαζί όλα τα βίντεο του ενός και του άλλου και να δούμε ποιο απηχεί περισσότερο».

«Απευθύνεται ξανά στον κόσμο, γιατί δεν έχει χάσει στον κόσμο» προσέθεσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής επισημαίνοντας ότι αυτό που έχει απωλέσει ο Στ. Κασσελάκης είναι «μια κομματική νομενκλατούρα, καμαρίλα, γραφειοκρατία».

«Προχωρά να επαναβεβαιώσει την επιλογή του κόσμου»

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, αναλυτής πολιτικών δεδομένων κι εκ των στρατηγικών συμβούλων του, υποστήριξε στο Mega ότι «τα ευκόλως εννοούμενα παραλείποντα», προβλέποντας ότι «δεν θα δούμε τίποτα άλλο από αυτό που είδαμε»

Εμβαθύνοντας μάλιστα εξήγησε πως ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε «δεν είναι μόνος του, είναι σε μια πορεία μέσα στον κόσμο». Εστίασε στο γεγονός πως επέλεξε «να περιστοιχίζεται, να συνομιλεί. Δίνει στίγμα σε μια αδιαμεσολάβητη επικοινωνία που είναι ένα πλεονέκτημά του». Δηλαδή «προχωρά» κατά τον ίδιο προκειμένου «να επαναβεβαιώσει την επιλογή του κόσμου».

Δεν τον παραξένεψε άλλωστε ότι αυτοσυστήθηκε ως Στέφανος σκέτο αφότου «ο Ανδρέας ήταν ο Ανδρέας, η Μελίνα ήταν η Μελίνα, η Ντόρα είναι η Ντόρα κι εγώ ήμουν ο Άρης». Για τον άλλοτε συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή στη ΝΔ τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ «πυροβολεί τα πόδια του» τη στιγμή που «η υπεροχή του Στ. Κασσελάκη δεν αμφισβητείται».

Με τον «νόμιμα εκλεγμένο» η Ραλλία Χρηστίδου

Την υποστήριξή της στον «νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη» εξέφρασε τέλος η βουλεύτρια Ραλλία Χρηστίδου, αποφεύγοντας πάντως αναφορές σε αντίπαλα στρατόπεδα ή έτερους υποψηφίους.

Ανέλυσε μονάχα τη δική της οπτική, επισημαίνοντας ότι τον επιλέγει, χωρίς να εκπλήξει, «για τη σύγχρονη Αριστερά. Για την Αριστερά της κίνησης κι όχι της αδράνειας. Για την Αριστερά της εγγύτητας κι όχι της απόστασης. Για την Αριστερά των πράξεων κι όχι των στείρων λόγων. Για την Αριστερά της συνέπειας. Της νέας εποχής. Για ένα κόμμα ανοικτό, λαϊκό, μαζικό, ένα κόμμα των μελών, ένα κόμμα της βάσης. Για την Αριστερά που θέλει να είναι κομμάτι της κοινωνίας, που θέλει να είναι σάρκα από τη σάρκα της, να συνδιαμορφώνει, να συμπάσχει, να νοιάζει και να δίνει φωνή σε όλους».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.