Σε συνέχεια της εκστρατείας ανάκτησης της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής το Ξυλόκαστρο. Ήθελε να δει δια ζώσης την εικόνα των κατεστραμμένων από την καταστροφική πυρκαγιά και να συναντηθεί με κατοίκους της περιοχής, των οποίων τα σπίτια απειλήθηκαν να χαθούν.

«Βλέπω τη ζημιά και αυτό μετά από λίγες εβδομάδες ξεχνιέται από τους αρμοδίους», δήλωσε ο Στ. Κασσελάκης, εκφράζοντας την ανησυχία του τόσο για την κατάσταση όσο και για το γεγονός πως οι ανάγκες των πολιτών ενδέχεται να παραμεληθούν όσο περνάει ο καιρός.

Ο Στ. Κασσελάκης συζήτησε επίσης με τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση κι ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της επιχείρησής τους, καθώς και για τις προσπάθειές τους να περιορίσουν την έκταση της καταστροφής. Ο ίδιος θέλησε να τους εκφράσει την εκτίμηση του στην αφοσίωση και την αυταπάρνηση που δείχνουν.

Συνομίλησε ακόμη με μια μελισσοκόμο της περιοχής, η οποία έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά. Κατά πληροφορίες από το περιβάλλον του, η μελισσοκόμος εξέφρασε τα παράπονά της σχετικά με την απαιτούμενη διαδικασία για την αποζημίωση, καθώς όπως ανέφερε, της ζητήθηκε το ποσό των 280 ευρώ για την υποβολή της αίτησης που αφορά τη ζημιά που υπέστη.

«Έχω χάσει την επιχείρησή μου και το πληρώνω κιόλας», του είπε όπως μεταφέρθηκε σχετικώς, υπενθυμίζοντας του τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες από τις καταστροφές.

Κατά το επιτελείο του Στ. Κασσελάκη, η συζήτηση αυτή αναδεικνύει την ανάγκη για ανακούφιση και στήριξη των πληγέντων, αλλά και την πίεση που ασκεί η γραφειοκρατία σε κρίσιμες στιγμές.

Τι ειπώθηκε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια της επίσκεψης του στο Ξυλόκαστρο, ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με πολίτες, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που τον υποδέχθηκαν εκφράζοντας του, όπως μεταφέρθηκε σχετικώς, τη στήριξή τους. Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως κ. Κασσελάκης επανέλαβε την επιθυμία του να αλλάξει το κόμμα, ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών σε αυτό. Υπογράμμισε δε ότι σκοπός του είναι να δώσει την εξουσία στα χέρια τους. Χαρακτηριστικά τους είπε: «Εσείς θα αποφασίζετε».

Στον διάλογο που είχε μαζί τους, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του μετέφεραν μεταξύ άλλων ότι «είμαστε μαζί σου» και ότι «θα είσαι πάντα ο πρόεδρός μας», προσθέτοντας πως «πέσαμε πολλές φορές πρόεδρε και τώρα ήρθες εσύ μας σήκωσες». Σε αυτό ο Στ. Κασσελάκης απάντησε πως «η διαδρομή έχει εμπόδια, πέφτουμε, ξανασηκωνόμαστε».

Επίθεση στην κυβέρνηση και προτεραιότητες

Την επίσκεψή του στην Κορινθία ο Στέφανος Κασσελάκης τη συνόδευσε με μια ανάρτησή του στο Χ, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για απόλυτη διάλυση του κρατικού μηχανισμού. «Άλλη μία πυρκαγιά της «εποχής Μητσοτάκη», από αυτές που καίνε επί μέρες, καταστρέφουν με το Κράτος απόν και σβήνουν στη θάλασσα» έγραψε μεταξά άλλων, προτείνοντας πέντε βασικές θέσεις για τη σύγχρονη πυρόσβεση.