Εκλογές ΠαΣοΚ: Η πίεση στα επιτελεία, τα στοιχήματα και ο πόλεμος των βίντεο

Μάχη για την εικόνα και τις εντυπώσεις δυο μέρες πριν τις κάλπες στο ΠαΣοΚ

Τα τελευταία κομμάτια στο προεκλογικό παζλ της Χαριλάου Τρικούπη τοποθετούνται. Η εικόνα για το ΠαΣοΚ της επόμενης ημέρας αρχίζει να σχηματοποιείται.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι, με βάση τις δημοσκοπήσεις, ο ένας μονομάχος της δεύτερης Κυριακής. Η δεύτερη θέση παραμένει ανοιχτή και κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να πει ποιο είναι το όνομα αυτό που θα προκριθεί. Ακόμη και οι δημοσκοποί δεν συμφωνούν μεταξύ τους.

Η μάχη του δεύτερου γύρου

Θα είναι ο μηχανισμός που έχτισε ο Χάρης Δούκας τόσο αποδοτικός που θα του χαρίσει τη μονομαχία των επτά ημερών με τον Νίκο Ανδρουλάκη; Θα είναι η προσωπικότητα της Άννας Διαμαντοπούλου και η εμπειρία της τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα τη βοηθήσουν να ελπίζει; Ή μήπως το μομέντουμ που ανέπτυξε ο Παύλος Γερουλάνος μετά το debate θα του δώσει την απαιτούμενη ώθηση που χρειάζεται για μείνει στην κούρσα για μία ακόμη εβδομάδα;

Τα ερωτήματα αυτά θα απαντηθούν το βράδυ της Κυριακής. Η ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ θα οδηγήσει δύο από τους έξι μονομάχους στο δεύτερο γύρο. Οι υπόλοιποι τέσσερις θα πρέπει να επιλέξουν πού θα δώσουν την στήριξη τους. Αυτή η επιλογή θα επηρεάσει πολλούς ψηφοφόρους και θα μετρήσει στην έκβαση του τελικού αποτελέσματος.

Τις τελευταίες ημέρες η πίεση στα γραφεία των διεκδικητών είναι μεγάλη. Βγαίνει η σωρευμένη κούραση των προηγούμενων μηνών. Τα οργανωτικά και επικοινωνιακά επιτελεία των υποψηφίων δουλεύουν ασταμάτητα. Σκοπός τους είναι να επικοινωνήσουν με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, να κρατήσουν ζεστές τις μηχανές και κυρίως να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αποφύγουν το λάθος, που σε αυτή τη φάση που οι ισορροπίες είναι λεπτές μπορεί να αποβεί μοιραίο και να κοστίσει.

Παράλληλα, ευρηματικά βίντεο και χορηγούμενες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βοηθούν ώστε ο κάθε υποψήφιος να στείλει το δικό του τελευταίο μήνυμα στους υποστηρικτές, αλλά κυρίως στους αναποφάσιστους.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποιεί σήμερα την κεντρική του ομιλία στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην παλαιά Βουλή. Αύριο Σάββατο θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στην Πάτρα. Με χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη έθεσε το δικό του πολιτικό διακύβευμα που είναι «ποιος θα αντιπαρατεθεί απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και θα δημιουργήσει τις συνθήκες μια προοδευτικής κυβέρνησης».

Η Άννα Διαμαντοπούλου που μπήκε σε αυτή την προεκλογική κούρσα τελευταία και πορεύτηκε με το σύνθημα «μεγαλώνουμε το ΠαΣοΚ, δυναμώνουμε την κοινωνία» ελπίζει πως θα βρει πολλούς σταυρούς προτίμησης από τον κόσμο που θα έρθει να έρθει την Κυριακή στην κάλπη. Στη δική της κεντρική προεκλογική ομιλία τόνισε πως υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί ένα «κυβερνών ΠαΣοΚ» και επεσήμανε πως την Κυριακή 6 Οκτωβρίου «δεν ψηφίσουμε μόνο για την πρόεδρο, ψηφίζουμε και για την επόμενη πρωθυπουργό την επόμενη ημέρα και αυτή θα είναι σοσιαλδημοκράτισσα».

Ο Χάρης Δούκας πραγματοποίησε τη δική του προεκλογική συγκέντρωση στο κλειστό του Πανελληνίου. Σε μία ομιλία που χαρακτηρίστηκε από τον παλμό που έδωσαν οι υποστηρικτές του επέλεξε να δώσει απαντήσεις σε θέματα συνεργασιών της επόμενης ημέρας τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «όσοι μας πρόδωσαν και μας λοιδόρησαν για την καρέκλα δεν έχουν θέση ανάμεσα μας, ούτε αριστερά, ούτε δεξιά κι από τα δεξιά δεν έχουν θέση». Σε άλλο απόσπασμα της ομιλίας του τόνισε πως «προσέξτε μη σας έχουν ανοίξει καμία κερκόπορτα από τα δεξιά» κάτι που πολλοί ερμήνευσαν ως μομφή στην Άννα Διαμαντοπούλου που στο debate του είπε πως επιχειρεί να κάνει «rebranding του ΣΥΡΙΖΑ 15».

Ο Παύλος Γερουλάνος επέλεξε να προβάλλει την τελευταία εβδομάδα, μέσα από τη συνεντεύξεις του, το εύρημα των δημοσκοπήσεων που του δίνει πλεονέκτημα έναντι των συνυποψηφίων στη μονομαχία της δεύτερης Κυριακής με τον Νίκο Ανδρουλάκη. «Χρειαζόμαστε νέα ηγεσία και εγώ είμαι αυτός που μπορεί να κερδίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη» τονίζει χαρακτηριστικά. Ενώ από την κεντρική του ομιλια επέλεξε να επεσήμανε τις τρεις βόμβες στα θεμέλια της κοινωνίας και της οικονομίας. «Δημογραφικό. Ασφαλιστικό. Ιδιωτικό χρέος χρειάζεται να απενεργοποιηθούν» δήλωσε χαρακτηριστικά εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση.

Ο Μιχάλης Κατρίνης πραγματοποίησε αρχές της εβδομάδας την προεκλογική του συγκέντρωση στον Πύργο και συνεχίζει την περιοδεία του με στοχευμένες εξορμήσεις. Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η Νάντια Γιαννακοπούλου που πραγματοποίησε και εκείνη την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση στο Περιστέρι.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.