Ανδρουλάκης: «Την Κυριακή κρίνεται πότε θα κλείσει ο κ. Μητσοτάκης την πόρτα του Μαξίμου»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Live News του MEGA μίλησε για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠαΣοΚ και επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Τι είπε για το ενδεχόμενο μελλοντικών συνεργασιών

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στο ΠαΣοΚ έχει μπει στην τελική της ευθεία. Ο Νίκος Ανδρουλάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Live News του MEGA και μίλησε για τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

«Νομίζω πως υπάρχει πολιτικός πολιτισμός και έγινε διάλογος. Νομίζω πως θα έχουμε μία μεγάλη συμμετοχή και είμαι αισιόδοξος γιατί νομίζω την Κυριακή δεν κρίνεται μόνο ποιος θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά ακούγοντας τον κ. Μητσοτάκη κρίνεται πότε επιτέλους θα κλείσει η πόρτα του Μαξίμου για τον ίδιο. Με όλα αυτά που συμβαίνουν και με όλα αυτά που λέει ίπταται πάνω από τα προβλήματα της κοινωνίας. Παίρνουν πρωτοβουλία οι βουλευτές για τα κόκκινα δάνεια και σήμερα τσιμουδιά ενώ εμείς έχουμε δώσει πρόταση νόμου για την προστασία της πρώτης μόνιμης κατοικίας. Η ΝΔ μας την αρνήθηκε».

«Η κεντρική στρατηγική δεν αλλάζει»

Όπως είπε, για εκείνον δεν είναι η καρέκλα πάνω από όλα αλλά η ενότητα της παράταξης. «Η κεντρική στρατηγική δεν αλλάζει. Εγώ ανέλαβα ένα κόμμα που η ΝΔ ήταν στο 41% και ο ΣΥΡΙΖΑ 32%, και το ΠΑΣΟΚ συνθλιβόταν στις εκλογές. Σε συνθήκες πίεσης και με λιγοστούς πόρους καταφέραμε να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς. Το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα και στην αυτοδιοίκηση είναι πανίσχυρο. Κάναμε βήματα προς τα μπροστά. Ήταν αργά τα βήματα αλλά καταφέραμε κάτι μοναδικό. Τρίτη φορά σε 50 χρόνια μεταπολίτευσης έχει καταφέρει το 3ο, 4ο κόμμα να γίνεται αντιπολίτευση με άνοδο του ΠΑΣΟΚ. Επιμέρους αλλαγές προφανώς θα γίνουν», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Όλοι έχουν δικαίωμα να είναι υποψήφιοι αλλά πρέπει να κάνουν αυτοκριτική. Η πρώτη ευθύνη για το πανελλαδικό ποσοστό είναι του προέδρου. Όταν όμως λες πως θα κάνεις το ποσοστό 25% πρέπει να πεις γιατί στην εκλογική σου περιφέρεια έχουμε το τρίτο χειρότερο ποσοστό σε όλη την Ελλάδα. Εγώ δεν επιρρίπτω ευθύνες αλλά θέλω ορθό λόγο και να ακούσω το σχέδιο. Δεν υπάρχουν μαγικά λόγια, και είδαμε πέρσι τα μαγικά λόγια όταν έλεγαν κάποιοι πως θα ξανακάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση.

Σήμερα διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Τις μάχες τις έδωσα με αντίξοες συνθήκες. Στην αρχή το παρακράτος των υποκλοπών, πότε ξανά πολιτικός αρχηγός έχει αντιμετωπίσει αυτό που αντιμετώπισα εγώ; Τα media μέρα-νύχτα παίζανε Κασσελάκη-Μητσοτάκη. Πιο πολύ μας παίζουν τώρα για τα εσωκομματικά παρά για το πρόγραμμά μας. Δεν τα κάναμε όλα σωστά αλλά μην υποτιμούμε τον αγώνα και τον δικό μου αλλά και όσων έμειναν στα δύσκολα».

«Θεωρώ πως το σενάριο συνεργασίας με τη ΝΔ είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας»

Σε σχέση με το ενδεχόμενο συνεργασίας μετά τις εθνικές εκλογές είπε: «Αν δεν έχουμε αυτοδυναμία πρέπει να κάνουμε προγραμματικές συμφωνίες. Πρέπει να γίνουν τώρα ο διάλογος με όλες τις δυνάμεις που έχουν κοινές αγωνίες μαζί μας. Θεωρώ πως το σενάριο συνεργασίας με τη ΝΔ είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όταν ασκεί μία πολιτική που είναι απέναντί στην πολιτική μας, πώς θα συνεργαστούμε;».

Αντίθετα, για ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Είμαι θετικός να συνεργαστούμε με κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά όχι για να μοιραστούνε καρέκλες. Σε αυτό το επίπεδο υπερέχουν οι πολιτικές και όχι τα πρόσωπα. Είναι αρχή μου να μην σχολιάζω όταν υπάρχουν εσωτερικές διαδικασίες σε άλλο κόμμα. Εύχομαι να βρουν τον δρόμο τους στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ κάνω τον αγώνα μου».

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέληξε σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο LIVE NEWS: «Για μένα ένας πρωθυπουργός που σας δίνει μία συνέντευξη και δεν σχολιάζει τίποτα από τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία, μάλλον χρειάζεται γρήγορα αλλαγή. Τρία χρόνια βάζω το θέμα για τις κατοικίες, για τα Airbnb, γιατί δεν έκανε τίποτα; Έχετε ξαναδεί κόμμα να χάνει 13; Μάλλον δεν έχει καταλάβει το μήνυμα των ευρωεκλογών».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.