Μέση Ανατολή: Στην Αθήνα οι 22 Έλληνες του Λιβάνου

Το απόγευμα της Πέμπτης προσγειώθηκαν στην Ελευσίνα οι 22 Έλληνες οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Σε ελληνικό έδαφος βρίσκονται πλέον οι 22 Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό, με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο προσγειώθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε κατά τις 16.10, ενώ γύρω στις 17.45 πέρασαν με λεωφορείο την πύλη εξόδου της αεροπορικής βάσης, με προορισμό την Αθήνα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει στάση στο ΥΠΕΞ.

Το ίδιο πολεμικό αεροσκάφος νωρίτερα είχε προσγειωθεί στην Κύπρο, όπου αποβίβασε 38 Κύπριους πολίτες, τους οποίους είχε επίσης επιβιβάσει από τη Βηρυτό.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επιχείρηση απεγκλωβισμού από τη Βηρυτό 38 υπηκόοων της Κυπριακής Δημοκρατίας και 22 υποκόων της Ελλνικής Δημοκρατίας και για την είσοδο του αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο FIR Λευκωσίας.

«Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση» προσέθετε ο κ. Δένδιας στην ίδια ανάρτηση.

Στο ΥΠΕΞ οι 22 Έλληνες που επαναπατρίστηκαν από τη Βηρυτό

Στο υπουργείο Εξωτερικών έφτασαν κατά τις 18.30 οι 22 Έλληνες υπήκοοι που απεγκλωβίστηκαν από τη Βηρυτό και επαναπατρίστηκαν με ειδική πτήση C-130 που προσγειώθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.