Συνεχίζονται ακατάπαυστα οι εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή.

Το μεσημέρι της Πέμπτης τρεις νέες επιδρομές από το Ισραήλ έπληξαν  τα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, μετά από μια νύχτα έντονων ισραηλινών βομβαρδισμών, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου.

Σε μία εξ αυτών μια αυτοκινητοπομπή του Λιβανικού Ερυθρού Σταυρού συνοδευόμενη από τον Λιβανικό Στρατό χτυπήθηκε κατά την απομάκρυνση τραυματιών από την Taybeh, ένα συνοριακό χωριό στο νότιο Λίβανο, γράφει ο Guardian.

Τέσσερις εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού του Λιβάνου τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιβανικού Ερυθρού Σταυρού. Ο Λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός είπε ότι είχαν συντονίσει τις κινήσεις τους με ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ στα σύνορα, αλλά παρόλα αυτά στoχοποιήθηκε. Ένας Λιβανέζος στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του λιβανικού στρατού, ο οποίος κατηγόρησε το Ισραήλ για την επίθεση.

Σε ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ αναφέρει ότι κατάφερε να απωθήσει χερσαία τμήματα του στρατού του Ισραήλ από το πέρασμα Φατίμα στα σύνορα με το Ισραήλ.

Εκκενώνονται 25 χωριά στον νότιο Λίβανο

Την ίδια ώρα επείγουσα προειδοποίηση για την εκκένωση 25 πόλεων στον νότιο Λίβανο εξέδωσε ο IDF.

Ο εκπρόσωπος Avichay Adraee δήλωσε ότι οι κάτοικοι πρέπει να εκκενώσουν τις περιοχές αμέσως. «Οι δραστηριότητες της Χεζμπολάχ αναγκάζουν τις IDF να δράσουν δυναμικά εναντίον της», δήλωσε.

«Οι IDF δεν σκοπεύουν να σας βλάψουν, οπότε για την ασφάλειά σας, πρέπει να εκκενώσετε τα σπίτια σας αμέσως και να κατευθυνθείτε βόρεια του ποταμού Awali. Σώστε τις ζωές σας».

«Εκκενώστε αμέσως τα σπίτια σας», λέει ο Αντάρι στο Χ, αφού απαριθμεί τα χωριά που κινδυνεύουν. «Δεν πρέπει να πάτε νότια. Οποιαδήποτε κίνηση προς τα νότια μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο».

Οι εκκενώσεις έχουν διαταχθεί σε πολλές περιοχές από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε την χερσαία επιχείρησή του στο Λίβανο στις αρχές της εβδομάδας.

«Σχεδόν 2.000 νεκροί στο Λίβανο»

Συνολικά 1.974 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 127 παιδιά, έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο τον τελευταίο χρόνο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου.

Περίπου 9.384 έχουν τραυματιστεί, πρόσθεσε ο Φιράς Αμπιάντ. Η Χεζμπολάχ και ο ισραηλινός στρατός ανταλλάσσουν επιθέσεις από τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά η σύγκρουση εντάθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν το Ισραήλ εξαπέλυσε χερσαία εισβολή στον Λίβανο.