Η Μέση Ανατολή φλέγεται. Το Ισραήλ σφυροκόπησε τη νύχτα τον Λίβανο, προκαλώντας νέες απώλειες, με τον Γενικό Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να καταδικάζει τον «αποκαρδιωτικό κύκλο» βίας στην περιοχή, που βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου.

Βίντεο φαίνεται να δείχνει τη χρήση βομβών λευκού φωσφόρου από το Ισραήλ στον νότιο Λίβανο.

Ο λευκός φώσφορος είναι μια χημική ουσία, η οποία αναφλέγεται όταν έρθει σε επαφή με τον αέρα. Μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού, διάτρηση του κερατοειδούς στα μάτια και η εισπνοή καπνού οδηγεί σε αναπνευστικές βλάβες, βήχα, πονοκέφαλο, οίδημα των πνευμόνων και ασφυξία.

Η χρήση του λευκού φωσφόρου από αέρος σε περιοχές με άμαχο πληθυσμό απαγορεύεται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο αναφέρει η ιστοσελίδα middleeasteye.

Τον Ιούνιο οι ισραηλινές δυνάμεις έριξαν λευκό φώσφορο σε πυκνοκατοικημένες περιοχές στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW). «Η εκτεταμένη χρήση λευκού φωσφόρου από το Ισραήλ στον νότιο Λίβανο αναδεικνύει την ανάγκη ισχυρότερης διεθνούς νομοθεσίας για τα εμπρηστικά όπλα», αναφέρει η έκθεση του HRW.