Ο Ντιέγκο Αλόνσο δεν πήγε σε αλλαγές στο ματς, πήγε σε ροτέισον. Άλλαξε την ενδεκάδα, άλλαξε και την επίθεση βάζοντας βασικό τον Σπόραρ αντί του Ιωαννίδη και το ερώτημα ήταν πώς ακριβώς θα ανταποκριθεί ο Παναθηναϊκός.

Βέβαια, από τα πρώτα λεπτά ήταν εμφανής η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, όπως εμφανής ήταν η πολύ καλή εικόνα του Τάσου Μπακασέτα. Αυτό ήταν, μάλιστα, που μόλις στο 11ο λεπτό έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Συγκεκριμένα, μετά από υποδειγματική ανάπτυξη με τη μπάλα να περνάει από σχεδόν όλη την ομάδα, ο Τζούριτσιτς έδωσε αριστερά στον Μλαντένοβιτς, ο οποίος γύρισε στην περιοχή και ο Μπακασέτας με υπέροχο πλασέ έκανε το 0-1.

Αυτή δεν ήταν η μόνη φορά που οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην αντίπαλη περιοχή. Το έκαναν κι άλλες φορές χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έκανε κάτι το τρομερό, δεν έδειχνε να μπορεί να απειλήσει τον Παναθηναϊκό και όταν το επιχείρησε τα σουτ δεν ανησύχησαν.

Οι «πράσινοι» έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με το 0-1 να φαντάζει λίγο για όσα είχαν καταφέρει στο χορτάρι, στη μοναδική φορά φέτος που το ροτέισον από τον Αλόνσο δεν επηρέασε την ομάδα του και δεν αποτέλεσε τροχοπέδη.

Στο δεύτερο μέρος η Μπόρατς απάντησε με το ίδιο νόμισμα, σκόραρε νωρίς και πέταξε στα σκουπίδια ό,τι έχτισαν οι «πράσινοι». Ένα εύκολο φάουλ που έδωσε ο Παναθηναϊκός και μία κεφαλιά του Ντισπότοβιτς στην καρδιά της άμυνας του τριφυλλιού έφερε το 1-1, αναδεικνύοντας ξανά το πρόβλημα από… αέρος που αντιμετωπίζει η ομάδα του Αλόνσο.

Ο Σπόραρ «κλώτσησε» ξανά την ευκαιρία

Λίγο μετά το 1-1 οι γηπεδούχοι απείλησαν με τρομερό σουτ του Ερέρα και εντυπωσιακή επέμβαση του Ντραγκόφσκι, ενώ η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε σε μεγάλη ευκαιρία του Σπόραρ στο 62ο λεπτό.

Με την πάροδο του χρόνου και τις αλλαγές του Αλόνσο, ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία του παιχνιδιού, έφτιαξε φάσεις για το 1-2, είχε και δοκάρι με τον Τετέ, αλλά το 1-1 έμενε και φόρτωνε με άγχος τους ποδοσφαιριστές.

Η τελευταία ευκαιρία του Παναθηναϊκού να φύγει με το διπλό ήρθε στις καθυστερήσεις μετά από γέμισμα του Ουναχί και την κεφαλιά του Ιωαννίδη, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Το 1-1 δεν άλλαξε και οι «πράσινοι» πέταξαν στα σκουπίδια ό,τι έκαναν στο παιχνίδι, χάνοντας μία νίκη που θα μπορούσαν να πάρουν βάσει απόδοσης. Επόμενη αντίπαλος η Τσέλσι στο ΟΑΚΑ, για τη 2η αγωνιστική.