Με μεγάλο πρωταγωνιστική τον γκολκίπερ της, Σεβαλιέ, η Λιλ πήρε μια σπουδαία νίκη επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0. Πρώτη ήττα στο Champions League μετά από 17 μήνες για την πρωταθλήτρια Ευρώπης που πίεσε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά έπεσε σε… τοίχο.

Μόλις στο 6′ το σουτ του Βινίσιους το έβαλε ο Σεβαλιέ και δέκα λεπτά μετά ο Μπέλινγκχαμ σούταρε άουτ από καλή θέση. Στο 25′ ο Λούνιν έσωσε δύο φορές σε προσπάθεια του Ντέιβιντ και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Λιλ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Καμαβινγκά, με τον Ντέιβιντ να εκτελεί εύστοχα για το 1-0.

Ένα σουτ του Ζεγκρόβα στο 54’ έστειλε την μπάλα μόλις άουτ και ο Αντσελότι έριξε στο ματς τους Εμπαπέ και Μόντριτς στη συνέχεια. Στο 74’ ο Καρβαχάλ έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο, με τον Σεβαλιέ να νικά τον Ρούντιγκερ στο 86′. Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε μεγάλη επέμβαση και σε κεφαλιά του Γκιουλέρ στις καθυστερήσεις, δίνοντας τη μεγάλη νίκη στους Γάλλους.

Λιλ: Σεβαλιέ, Τιάγκο Σάντος, Ντιακιτέ, Αλεξάντρο, Γκούντμουντσον, Μπάκερ (88’Μενιέ), Μπουαντί, Αντρέ, Καμπελά (71’Σαχράουι), Ντέιβιντ, Ζεγκρόβα

Ρεάλ Μαδρίτης: Λούνιν, Καρβαχάλ, Μεντί (46΄Φραν Γκαρθία), Ρίντιγκερ, Μιλιτάο (57’Εμπαπέ), Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Καμαβινγκά (67’Γκιουλέρ), Μπέλινγκχαμ, Έντρικ (57’Μόντριτς), Βινίσιους

Της έκανε πλάκα

Σε πάρτι μετέτρεψε η Μπεφνίκα το παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης την οποία διέλυσε με 4-0 στη Λισαβόνα και έκανε το δύο στα δύο στη League Phase του Champions League. Θα μπορούσαν να πετύχουν ακόμη περισσότερα γκολ οι γηπεδούχοι που είχαν σε καλό βράδυ τον Παυλίδη ο οποίος είχε δοκάρι και κέρδισε πέναλτι.

Στο δεκάλεπτο ο Όμπλακ με μεγάλη επέμβαση έβγαλε την κεφαλιά του Έλληνα επιθετικού και στο 13’ ο Ακτούρκογλου έκανε το 1-0 με άψογο τελείωμα. Η Ατλέτικο πίεσε στη συνέχεια για το γκολ, αλλά πιο κοντά έφτασε η Μπενφίκα που στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους είχε δοκάρι σε πλασέ του Παυλίδη μέσα από την περιοχή.

Η Μπενφίκα μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 51’ ο Παυλίδης κέρδισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ντι Μαρία για το 2-0. Οι Πορτογάλοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο ματς και στο 75’ ο Μπα με κεφαλιά από κόρνερ έγραψε το 3-0. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε με εκτέλεση πέναλτι στο 85’ ο Κοκτσού σε μία ονειρική βραδιά για τους «Αετούς» που είχαν ακόμη ένα δοκάρι στις καθυστερήσεις για πέμπτο γκολ.

Μπενφίκα: Τρουμπίν, Μπα (86’Σίλβα), Αραούχο, Οταμέντι, Καρέρας, Άουρσνες, Φλορεντίνο, Κοκτσού (86’Μπαρέιρο), Ντι Μαρία (71’Ρολχέιζερ), Ακτούρκογλου (71’Μπέστε), Παυλίδης (60’Αμτουνί).

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χιμένες, Βίτσελ, Ρεϊνίλντο, Λίνο, Κόκε (46’Γκάλαχερ), Γιορέντε (33’Μολίνα), Ντε Πολ (46’Σεράνο), Κορέα, Άλβαρες (60’Σιμεόνε), Γκριεζμάν (46’Σέρλοθ).

Κυνική Λίβερπουλ

Χωρίς απώλειες συνεχίζει στο Champions League η Λίβερπουλ που «καθάρισε» με 2-0 στο «Ανφιλντ» την Μπολόνια. Το «πάλεψαν» οι Ιταλοί, είχαν ευκαιρίες, αλλά γκολ δεν μπόρεσαν να βάλουν.

Από υπέροχη σέντρα του Σαλάχ στο 11’ ο ΜακΆλιστερ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Στο 19’ το πλασέ στην κίνηση από τον Σομποσλάι πέρασε μόλις άουτ και ακολούθησε ένα κρεσέντο της Μπολόνια. Στο 27’ σουτ του Εντόι κόντραρε στον Κονατέ και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι ενώ τρία λεπτά μετά ο Εντόι σημάδεψε ξανά το και στο 32’ ο Ουρμπάνσκι μέσα στην περιοχή νικήθηκε από τον Άλισον.

Στο 64’ ο Σαλάχ έκανε την κλασσική του κίνηση αλλά το σουτ του πέρασε εκτός και στο 75’ ο Αιγύπτιος με υπέροχη κίνηση και σουτ έγραψε το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Λίβερπουλ: Άλισον, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (72’ Τσιμίκας), Άρνολντ (85’ Μπράντλεϊ), Κονατέ, Σομποσλάι (85’ Τζόουνς), Χράφενμπερχ, Μακ Άλιστερ, Σαλάχ, Ντίαζ (72’ Χάκπο), Νούνιες (61’ Ζότα)

Μπολόνια: Σκορούπσκι, Μιράνδα, Μποϊκέμα (61’ Καζάλε), Πος, Λουκουμί, Φρόιλερ, Ουρμπάνσκι (61’ Αέμπισερ), Μόρο, Ορζολίνι, Εντόι (79’ Ίλινγκ-Τζούνιορ), Νταλινγκά (79’ Κάστρο)