Ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες των πυροβολισμών που έπεσαν τα ξημερώματα στη λεωφόρο Συγγρού 255, σύμφωνα με τον ειδικό αστυνομικό αναλυτή, Σταύρο Μπαλάσκα. Στο σημείο που έγινε το περιστατικό βρέθηκαν δύο ατόφιες σφαίρες γεγονός που δείχνει, σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, ότι οι δράστες θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει μακελειό με νεκρούς.

«Έχουμε βρει στο σημείο έναν κάλυκα από το φυσίγγιο το οποίο πυροδοτήθηκε και χτύπησε τον ώμο του ενός και έχουμε δει και δύο ατόφιες σφαίρες, οι οποίες η μία έχει ένα δακτυλικό αποτύπωμα, θα σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Και οι δύο έχουν χαραγή εξολκέα δηλαδή φαίνεται ότι μπλόκαρε κάποιο όπλο και έχουμε δύο άθιχτα φυσίγγια» είπε στο MEGA ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Τα σενάρια

«Έχουμε μια μηχανή που πλησιάζει ένα αυτοκίνητο που καταδεικνύει ότι ενδεχομένως να είναι και εκτελεστές αυτοί, αλλά τους πήραν χαμπάρι και πετάχτηκαν και έγινε αυτή η συμπλοκή ή ήταν γνωστοί».

«Αυτό που φαίνεται από την πρώτη ματιά, γιατί έχουμε τα πάντα, στοιχεία και νομίζω ότι πρέπει να έχουν ταυτοποιηθεί και τα πρόσωπα. Η ταυτοποίησή τους είναι δεδομένη. Η ουσία είναι γιατί έγινε και παραλίγο οι άνθρωποι αυτοί θα προκαλούσαν μακελειό αν τα δύο φυσίγγια έπεφταν, δεν ξέρουμε αν θα είχαμε νεκρούς».

Το χρονικό της επίθεσης

Περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα μια μοτοσικλέτα με αναβάτες δύο νεαρά άτομα ήρθε σε αντιπαράθεση με τους επιβαίνοντες σε ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού.

Οι τέσσερις άνδρες πιάστηκαν στα χέρια με έναν από τους επιβάτες του αυτοκινήτου να βγάζει όπλο και να πυροβολεί προς τους δύο νεαρούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι τραυματίες πήγαν στο Ασκληπιείο μόνοι τους καθώς ο 35χρονος έφερε τραύμα από τη σφαίρα στο δεξί χέρι και ο 22χρονος στο κεφάλι από τον ξυλοδαρμό. Στη συνέχεια, επειδή το Ασκληπιείο δεν εφημέρευε, μεταφέρθηκαν στο Γ. Γεννηματάς.