Κίνηση: Ο Οκτώβρης ήρθε με μποτιλιάρισμα στους δρόμους – Κηφισός, Αττική Οδός στο «κόκκινο»

Ο Οκτώβρης ήρθε με κίνηση στους δρόμους - Μεγάλες καθυστερήσεις και μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και Αττική Οδό.

Ο Οκτώβρης έχει έρθει εδώ και λίγες μέρες, και μαζί του έχει έρθει και η κίνηση στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ενώ καθυστερήσεις και δυσκολίες σημειώνονται στον Κηφισό και την Αττική Οδό.

Ειδικότερα, προβλήματα παρουσιάζουν η λεωφόρος Αθηνών – Κορίνθου, στην έξοδο, στην Αθηνών – Λαμίας από Λένορμαν έως την Αχαρνών, στην έξοδο.

Παράλληλα, καθυστερήσεις σημειώνονται και στην Πέτρου Ράλλη στο ύψος των Θηβών, στην Κατεχάκη στο ρεύμα από Ηλιούπολη, καθώς και στο λιμάνι του Πειραιά και τη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Παρόμοια, είναι η εικόνα και στη Λεωφόρο Μεσογείων, κατά διαστήματα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Τέλος, με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί και στα δύο ρεύματα του Κηφισού, αλλά και της λεωφόρου Κηφισίας.

Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Καθυστερήσεις σημειώνονται και στην Αττική Οδό, οι οποίες φτάνουν μέχρι και πάνω από μισή ώρα.

Πιο συγκεκριμένα, στο ρεύμα προς το αεροδρόμιο, από τον κόμβο της Δημοκρατίας μέχρι της Κηφισίας, οι καθυστερήσεις είναι από 20 μέχρι και 25 λεπτά. Στην έξοδο για Λαμία αντίστοιχα, η καθυστέρηση δεν ξεπερνάει τα 10 λεπτά.

Από την άλλη πλευρά, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, οι καθυστερήσεις είναι επίσης μικρότερες, αφού στην έξοδο για Λαμία, φτάνουν τα 10 με 15 λεπτά.

Επίσης, στο ίδιο ρεύμα το έντονο πρόβλημα σημειώνεται από τον κόμβο Πλακεντίας μέχρι τον κόμβο της Κηφισίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, με απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων και σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας, καθώς σήμερα, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, γιορτάζει ο πολιούχος της πόλης και θα γίνει λιτανεία της ιερής εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Σύμφωνα με την Τροχαία, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν στην απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από τις 06:00 το πρωί και τη σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας από τις 16:00 το μεσημέρι έως το τέλος της εκδήλωσης σε αρκετούς δρόμους της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, οι δρόμοι που θα επηρεαστούν είναι οι εξής:

  • Σκουφά, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ομήρου και της Πλατείας Φιλικής Εταιρείας.
  • Λυκαβηττού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.
  • Δημοκρίτου, στο τμήμα του μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.
  • Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Λυκαβηττού και Κανάρη.
  • Σέκερη, σε όλο το μήκος της.
  • Κανάρη, σε όλο το μήκος της.
  • Πλατεία Φιλικής Εταιρείας.

Η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων, για την αποτροπή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων τους στις ανωτέρω οδούς και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.