Το νήμα της ζωής του Ιωνά Καρούση, φοιτητή στο Τελ Αβίβ, κόπηκε πρόωρα. Ο 26χρονος πυροβολήθηκε με τέσσερις σφαίρες στην τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη (1/10) στη Γιάφα του Τελ Αβίβ όταν δύο ένοπλοι, μοναχικοί λύκοι, σκότωσαν οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και τον νεαρό Έλληνα. Υπενθυμίζουμε ότι την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η Χαμάς.

Η κοπέλα του Ιωνά Καρούση μίλησε στον ΑΝΤ1 για την απώλεια του συντρόφου της. «Ήταν στις 3μιση η ώρα (η τελευταία φορά που μίλησα μαζί του).Ήταν στο Τελ Αβίβ και θα πήγαινε ουσιαστικά γι’ αυτήν την εργασία, στη Γιάφα. Δεν ηχούσανε σειρήνες εκείνη την στιγμή. Δεν είχε κάτι, δεν είχε κάποια είδηση… εκείνος επειδή ήταν ένας φοιτητής αρίστου επιπέδου, ήθελε να πάει να κάνει την εργασία του.

«Νομίζω ότι θα χτυπήσει το κουδούνι, θα έρθει, θα είναι όλα καλά και ζω ένα κακό όνειρο. Δεν είχα δει τηλεόραση. Στις 7 η ώρα είδα εντελώς τυχαία ειδήσεις και είδα ότι γίνεται επίθεση και τότε του έστειλα μήνυμα, αλλά ποτέ δεν απάντησε γιατί ήδη, είχε γίνει νομίζω το μοιραίο» ανέφερε.

«Ο καλύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει»

Η φωνή της σπάει. «Το καλύτερο παιδί. Ένα αθώο παιδί, με παιδική ψυχή, παιδική αθωότητα, μόνο καλοσύνη. Πάρα πολύ πίστευε στον Θεό και βοηθούσε όπως μπορούσε τους ανθρώπους, με όποιον τρόπο. Ήτανε ο καλύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει στην ζωή μου. Τέτοια ψυχή, τέτοια καλοσύνη. Δεν ξέρω γιατί ο Θεός τον πήρε κοντά του» λέει.

Σε ερώτηση για τα βίντεο από τη στιγμή του μακελειού είπε πως ενημερώθηκε από τον ανήλικο ξάδερφο της, ο οποίος είδε τον Ιωνά νεκρό. Η κοπέλα του τον αναγνώρισε σε φωτογραφίες μετά το μακελειό.«Καρδιά μου όμορφη, αυτός είναι, αυτός είναι το αγόρι μου φορούσε τέτοιο του ΠΑΟΚ παντελόνι, αχ θεέ μου, το αγόρι μου. Ξεφτίλες άνθρωποι» είπε χαρακτηριστικά.

«Τον θυσιάσανε στην τρέλα του πολέμου»

Ο Δημήτρης Καρούσης, πατέρας του 26χρονου, διακεκριμένος καθηγητής νευρολογίας από τη Θεσσαλονίκη περιέγραψε με λυγμούς χθες (2/10) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 όσα έγιναν.

«Ήταν ό,τι καλύτερο υπάρχει σε άνθρωπο στον κόσμο. Η καρδιά του, το μυαλό του. Έχασα τα πάντα. Τέτοια καρδιά δεν υπήρχε ποτέ. Δεν είχε γνωρίσει κανένας, δεν έχω γνωρίσω άνθρωπο τέτοιο» είπε.

«Ο μοναχογιός μου, τον θυσιάσανε εδώ στην τρέλα του πολέμου. Δεν υπάρχει αυτός ο άνθρωπος, σαν αυτό τον άνθρωπο δεν υπάρχει. Δεν το λέω εγώ σαν πατέρας, όσοι τον έχουν γνωρίσει μπορούν. Δεν υπήρχε τέτοια καρδιά», συμπληρώνει.

«Ήρθαν στις 12 το βράδυ και μας ειδοποίησαν ότι του επιτέθηκαν στο τραμ στη Γιάφα κάτι τρομοκράτες και τον πυροβόλησαν με 4 σφαίρες. Είχε πάει να κάνει μία εργασία για την Αρχιτεκτονική», λέει σε άλλο σημείο ο Δημήτρης Καρούσης.

Το Σάββατο η κηδεία του Ιωνά

Ο Ιωνάς βρέθηκε στη λάθος ώρα στον λάθος τόπο, όπως είπε μιλώντας στο MEGA o Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στα Ιεροσόλυμα, Ισραήλ, Γιώργος Βαράκλας.

«Ήταν μια μέρα δύσκολη για όλους μας, σοκαριστήκαμε όλοι. Δεν περιμέναμε να γίνει κάτι τέτοιο. αυτό μας δίνει ένα «μάθημα» ότι βγαίνει κανείς από το σπίτι του και δεν ξέρει εάν θα γυρίσει. Αλλά ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του, δεν έφταιγε σε τίποτα το παιδί. Απλώς στεκόταν και ήρθαν αυτοί οι φανατικοί και τον χτύπησαν» είπε αρχικά.

«Το παιδί σπούδαζε και προσπαθούσε να τελειώσει την σχολή του. Μέσα σε αυτό το χάος που γίνεται, τέτοια πράγματα, δυστυχώς άγγιξαν και εμάς. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την οικογένεια αλλά είναι δύσκολα, τι θα πει ο πατέρας τώρα. Δεν απαντάει στο τηλέφωνό του, προσπαθεί και αυτός να σταθεί. Θα τον δούμε το Σάββατο στην κηδεία του Ιωνά. Ο φανατισμός δεν λύνει τίποτα, δεν είναι θρησκεία, αλλά καταλήγει μόνο σε προβλήματα. Ο πατέρας του Ιωνά δουλεύει στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του Ισραήλ, και τον γνωρίζουν πολλοί. Ο Θεός να τον βοηθήσει» συμπλήρωσε ο κ. Βαράκλας.

«Δεν θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά»

Η Τζουλιάνα Ναχμία, κάτοικος Ιεροσολύμων και φίλη της μητέρας του Ιωνά, μίλησε στο MEGA για την κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ.

«Το παιδί δεν το ήξερα, η μητέρα του, Ράνια, είναι πολύ καλή μου φίλη. Δεν μπορώ να το πιστέψω, είμαι σε σοκ από χθες. Δεν απαντάει στα τηλέφωνα η γυναίκα, αλλά καταλαβαίνετε όλοι την ψάχνουν και ετοιμάζονται για την κηδεία. Δεν ξέρω πληροφορίες για τον Ιωνά. Είχαμε και τις σειρήνες ταυτόχρονα με την τρομοκρατική επίθεση. Η οικογένεια ζει χρόνια στο Ισραήλ. Η μητέρα του είναι παιδίατρος, ήταν και παιδίατρος των παιδιών μου. Είναι πολύ γλυκιά γυναίκα η Ράνια», είχε αρχικά.

«Η κατάσταση είναι μία απελπισία εδώ και έναν χρόνο. Μπορεί να λειτουργούμε στην καθημερινότητά μας, αλλά εγώ προσωπικά λειτουργώ με τύψεις. Χθες είχαμε την Πρωτοχρονιά μας, δεν ήταν γιορτή, δεν μπορεί να γιορτάζουμε όταν έχουμε 101 ομήρους στην Γάζα. Την Δευτέρα κλείνουμε έναν χρόνο που έχουμε ομήρους, στρατιώτες στην Γάζα. Πρέπει να υπάρχει ειρήνη, και αισιοδοξία, γιατί δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Εάν δεν το συζητήσουν και δεν το αποφασίσουν οι πολιτικοί, δεν θα γίνει κάτι, ούτε μπορεί να κάνουν κάτι οι διαδηλώσεις εκτός από ενθάρρυνση του κόσμου. Προσωπικά πιστεύω ότι εφόσον το Ισλάμ έχει τον φανατισμό δεν θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά», συμπλήρωσε η κ. Ναχμία.