Αυτήν την ώρα συναντά τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας, θα ενημερώσει τους βουλευτές για όλα όσα αφορούν το υπουργείο του. Η συνεδρίαση αυτή, γίνεται στον απόηχο της ερώτησης που κατέθεσαν 8 βουλευτές μόλις χθες για την επέκταση της απαλλαγής από τη φαρμακευτική δαπάνη.

Προσερχόμενος στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε σχετικά πως: «Είναι μια χρήσιμη ερώτηση. Δεν ξέρω γιατί έγινε φασαρία. Δεν ήταν καθόλου επιθετική ίσα ίσα που ήταν πολύ καλογραμμένη και το ύφος πολύ συναδελφικό. Θέτει έναν πραγματικό προβληματισμό. Αν είναι κάτι που το αντέχουμε, θα το κάνουμε. Γιατί όχι. Αλλά πρέπει να το μετρήσουμε. Ακόμη το μετράμε. Δεν το απορρίπτω αξιωματικά. Πρέπει να το μετρήσουμε. Είναι ένα πολύ δόκιμο ερώτημα των συναδέλφων».

Για το αν θα απαντήσει την ερώτησή τους, απάντησε θετικά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η δουλειά των βουλευτών είναι να ρωτούν την κυβέρνηση. Δεν αφίστανται αυτής τους της δυνατότητας οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Ίσα ίσα που έχουν κάθε δικαίωμα. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Δεν με ενόχλησε καθόλου η ερώτηση».

Στην αίθουσα είναι περισσότεροι από 40 βουλευτές, ενώ από τους λεγόμενους 8 γαλάζιους αντάρτες παρόντες είναι 4.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση ξεκίνησε με καθυστέρηση καθώς είχε οριστεί να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Γερουσίας για τις 5 το απόγευμα. Όμως εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη ακόμη η ενημέρωση του Γιώργου Γεραπετρίτη στα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αλλά και τις συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο. Έτσι αποφασίστηκε η κοινοβουλευτική ομάδα να μεταφερθεί στην αίθουσα 227. Πριν όμως προσέλθουν όλοι οι βουλευτές, επέστρεψαν ξανά στη Γερουσία όπου είχε ολοκληρωθεί η συζήτηση των μελών με τον υπουργό Εξωτερικών.

Το απρόοπτο με τη Γεροβασίλη

Μια αμήχανη στιγμή έζησε η Όλγα Γεροβασίλη η οποία είχε αποχωρήσει από την αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής και νομίζοντας ότι συνεχίζεται η συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας υπό τον Γιώργο Γεραπετριτη άνοιξε την πόρτα.

Όμως τελικά προς έκπληξη  της στην αίθουσα ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης με τους γαλάζιους βουλευτές. « Είδατε το φως το αληθινό», της ειπε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης με τον κ. Γεωργιάδη να προσθέτει: «καλοδεχούμενη».

 Οι βουλευτές της ΝΔ πάντωςχειροκρότησαν την πολιτική τους αντίπαλο για την παρουσία της και η ίδια αποχώρησε από την αίθουσα.