Βουλή: «Μασάζ» διαρκείας από τον Άδωνι – Ένταση ανάμεσα σε Κακλαμάνη και Αγαπηδάκη

Σχεδόν τέσσερις ώρες κράτησε η ενημέρωση των γαλάζιων βουλευτών από τον Άδωνι Γεωργιάδη - Ο λόγος της κόντρας ανάμεσα σε Κακλαμάνη και Αγαπηδάκη

Περισσότερες από 3.5 ώρες διήρκησε το «μασάζ» του υπουργού Υγείας στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην κλειστή συνεδρίαση ενημέρωσε τους γαλάζιους βουλευτές για θέματα του χαρτοφυλακίου του και όλα όσα αφορούν το υπουργείο.

Πάντως, επικράτησε ένταση κατά την διάρκεια της συνεδρίασης μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη και του βουλευτή, Νικήτα Κακλαμάνη. Σε έντονο ύφος, ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε εξηγήσεις από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας για την ένταξη ανειδίκευτων ιατρών στο πρόγραμμα του προσωπικού ιατρού. «Δεν μπορείτε να βάζετε ανειδίκευτους στον προσωπικό γιατρό. Δεν είναι σωστό» φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κακλαμάνης.

«Δεν με ενόχλησε καθόλου η ερώτηση»

Νωρίτερα, προσερχόμενος στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε σχετικά πως: «Είναι μια χρήσιμη ερώτηση. Δεν ξέρω γιατί έγινε φασαρία. Δεν ήταν καθόλου επιθετική ίσα ίσα που ήταν πολύ καλογραμμένη και το ύφος πολύ συναδελφικό. Θέτει έναν πραγματικό προβληματισμό. Αν είναι κάτι που το αντέχουμε, θα το κάνουμε. Γιατί όχι. Αλλά πρέπει να το μετρήσουμε. Ακόμη το μετράμε. Δεν το απορρίπτω αξιωματικά. Πρέπει να το μετρήσουμε. Είναι ένα πολύ δόκιμο ερώτημα των συναδέλφων».

Για το αν θα απαντήσει την ερώτησή τους, απάντησε θετικά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η δουλειά των βουλευτών είναι να ρωτούν την κυβέρνηση. Δεν αφίστανται αυτής τους της δυνατότητας οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Ίσα ίσα που έχουν κάθε δικαίωμα. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Δεν με ενόχλησε καθόλου η ερώτηση».

Στην αίθουσα είναι περισσότεροι από 40 βουλευτές, ενώ από τους λεγόμενους 8 γαλάζιους αντάρτες παρόντες είναι 4.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.