Κόντρα Κωσταντοπούλου – Χατζηδάκη: «Είστε υποχείριο» – Τι της απάντησε

Την ειρωνεία Χατζηδάκη εισέπραξε η Κωνσταντοπούλου στις ερωτήσεις της για τις υποκλοπές και το predator. «Πως μας εξασφαλίζεται ότι δεν είστε εκβιαζόμενος υπουργός» ρώτησε, προκαλώντας τον υπουργό.

Κόντρα ξέσπασε στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το θέμα των υποκλοπών. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας πήρε τον λόγο και απευθυνόμενη προς τον Κωστή Χατζηδάκη είπε: «Χρωστάτε μια απάντηση και για αυτό σας ζήτησα τον λόγο. Σας έκανα μια ερώτηση. Σας ρώτησα τι έχετε πράξει πρώτον για το γεγονός ότι σας παρακολουθούσε η ΕΥΠ και το predator ως εν ενεργεία υπουργό άλλων 2 χαρτοφυλακίων που σχετίζονται με συμβάσεις και οικονομικό αντικείμενο και τι έχετε πράξει σε σχέση με το σκανδαλώδες ανακοινωθέν της εισαγγελέως του Αρείου πάγου που λέει ότι καλώς σας παρακολουθούσαν».

Τα ερωτήματα Κωνσταντοπούλου

Η κ. Κωνσταντοπούλου επέμενε να ρωτάει για ποιο λόγο «αποτελείτε ο ίδιος κίνδυνο εθνικής ασφάλειας. Και δεύτερον ότι ενεργείται ο ίδιος σε βάρος των συμφερόντων της χώρας. Αυτά δεν μπορείτε να τα αφήσετε αναπάντητα. Σας ρώτησα πως μας εξασφαλίζεται ότι δεν είστε εκβιαζόμενος υπουργός». Μάλιστα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, επανήλθε ρωτώντας γιατί δήλωσε αναρμόδιος ο κ. Χατζηδάκης στο ερώτημα που του έθεσε πριν από λίγες μέρες στην ερώτηση που κατέθεσε. «Να μου εξηγήσετε πως θεωρήσατε ότι μπορείτε να δηλώνετε αναρμόδιοι για τον εαυτό σας. Τι είστε υποχείριο; Δεν γνωρίζετε τα του εαυτού σας κ. Χατζηδάκη;», διερωτήθηκε. Και ταυτόχρονα, επέκρινε τον υπουργό Οικονομικών κατηγορώντας τον ότι δεν έχει έρθει στη Βουλή από τέλη Ιουλίου.

Σε ειρωνικό ύφος η απάντηση Κωστή Χατζηδάκη

Ο Κωστής Χατζηδάκης απάντησε σκωπτικά στην κ. Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι «τις περισσότερες μέρες του Αυγούστου ήμουν στην Αθήνα. Απέναντι στο υπουργείο Οικονομικών. Κάποιοι μου είπαν ότι η Βουλή ήταν κλειστή. Τώρα πληροφορούμαι ότι ήταν ανοιχτή και τώρα προφανώς κρυβόμουν. Επίσης πληροφορούμαι ότι θα έπρεπε όχι ο κ. Παπαθανάσης που είναι αναπληρωτής, όχι εκείνος να παρουσιάσει το σχέδιο των δημοσίων επενδύσεων αλλά εγώ να τον υποκαταστήσω. Είναι χρήσιμα πράγματα, όσο μεγαλώνει κανείς μαθαίνει και ευχαριστώ πολύ για αυτή την ενημέρωση».

«Το θέμα έχει συζητηθεί δεκάδες φορές, δεν έχω κάτι να προσθέσω»

Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι «κατά τα άλλα θέλω να πω ότι το θέμα που μόλις ετέθη έχει συζητηθεί δεκάδες φορές στην ολομέλεια έχω τοποθετηθεί επίσης δεκάδες φορές και δεν έχω κάτι να προσθέσω, ότι έχω να πω είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά όποιος έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για μένα και για τον ιδιωτικό μου χώρο, παρακαλώ να ανατρέξει και δει τις τοποθετήσεις μου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον ενδιαφέρον».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.