Περισσότερες από τρεις ώρες διήρκησε η κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη στα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αλλά και τις συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο.

Όταν ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση, μιλώντας με δημοσιογράφους ο κ. Γεραπετρίτης, χαρακτήρισε τη συζήτηση «εξαιρετικού επιπέδου». Για τη Μέση Ανατολή εξέφρασε την ανησυχία του, λέγοντας ότι περιμένουμε την αντίδραση του Ισραήλ.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά ο υπουργός Εξωτερικών είπε: «Το επόμενο βήμα θα είναι να διερευνήσουμε κατά πόσο υπάρχει ένα πλαίσιο για να προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση που αφορά την οριοθέτηση. Ακόμα βρισκόμαστε σε προκριματική φάση».

Οι εντάσεις για Κάσο και Μέση Ανατολή

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι είναι τα ελληνοτουρκικά αλλά και η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Μάλιστα, κάποιοι από τους βουλευτές, επεσήμαναν ότι θα έπρεπε να υπάρξει διαφορετική συνεδρίαση για τη Μέση Ανατολή και να επικεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά η σημερινή.

Από τη συζήτηση δεν έλειψαν και οι εντάσεις, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να πιέζουν με ερωτήσεις τον υπουργό. Προς το τέλος, ένα ερώτημα που δέχθηκε ο κ. Γεραπετρίτης για την Κάσο προκάλεσε τον εκνευρισμό του με τον ίδιο να απαντά πως έχει απαντήσει πολλαπλώς για αυτό το θέμα.

Άλλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική πως στην ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, η κυβέρνηση στέκεται μονομερώς υπέρ του Ισραήλ.