Ένοχος δήλωσε ο γιατρός Mark Chavez για την κεταμίνη που χορηγήθηκε στον Matthew Perry και οδήγησε στον θάνατο τον αγαπημένο πρωταγωνιστή της σειράς «Φιλαράκια» τον Οκτώβριο του 2023.

Ο 54χρονος Chavez διατηρούσε κλινική και πωλούσε κεταμίνη στον γιατρό Salvador Plasencia, ο οποίος τις προμήθευε με τη σειρά του στον Perry. Στην απολογία του παραδέχθηκε ότι προμηθεύτηκε, με πλαστή συνταγή, κεταμίνη τόσο από την πρώην κλινική του όσο και από έναν χονδρέμπορο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο γιατροί αντάλλαξαν μηνύματα στα οποία συζητούσαν πόσο θα μπορούσαν να χρεώσουν τον Perry για το φάρμακο. «Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο ηλίθιος» έγραφε ένα από τα μηνύματα σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC.

Ελεύθερος με εγγύηση μέχρι 2/4/25

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο βοηθός του Perry, Kenneth Iwamasa, συνεργάστηκε με τους δύο γιατρούς για να δώσει στον ηθοποιό πάνω από 50.000 δολάρια κεταμίνης τις εβδομάδες πριν από τον θάνατό του. «Έχει αποδεχθεί την ευθύνη. Συνεργάζεται», δήλωσε ο δικηγόρος του Chavez στο δικαστήριο.

Ο Chavez παρέδωσε το διαβατήριό του και συμφώνησε να παραδώσει και την ιατρική του άδεια. Μέχρι τις 2 Απριλίου 2025, όπου θα εκδικαστεί η υπόθεσή του, θα παραμείνει ελεύθερος με εγγύηση.

Για την υπόθεση θανάτου του δημοφιλούς ηθοποιού κατηγορούνται πέντε άτομα: οι Κένεθ Ιουαμάσα, Σαλβαδόρ Πλασένσια, Μαρκ Τσάβες, Τζασβίν Σάνγκα και Ερικ Φλέμινγκ.