Λίβανος: Νεκροί οκτώ ισραηλινοί στρατιώτες στις μάχες με τη Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά θέσεις τις Χεζμπολάχ - Αεροπορική επιδρομή στη Δαμασκό της Συρίας.

Στους 8 ανεβαίνει ο απολογισμός των νεκρών ισραηλινών στρατιωτών από τις μάχες στο νότιο Λίβανο.

Ειδικότερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο επτά επιπλέον στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε μάχες την Τετάρτη, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό από την έναρξη της επίθεσης σε οκτώ.

Οι νεκροί στρατιώτες είναι ο Χαρέλ Έτινγκερ, ο Αριέλ Γκιατ, ο Νόαμ Μπαρζιλάι, ο Ορ Μαντζούρ, ο Ναζάρ Ιτκίν, ο Αλκμάν Τερέφε, ο Ίντο Μπρόγιερ και νωρίτερα σήμερα Τετάρτη ο Εϊτάν Ιτζάκ Οστέρ.

Παράλληλα, οι IDF δήλωσαν ότι ένας αξιωματικός και τέσσερις στρατιώτες από τη μονάδα Egoz «τραυματίστηκαν σοβαρά».

Την ίδια ώρα το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά θέσεις τις Χεζμπολάχ.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Δαμασκό της Συρίας, σύμφωνα με τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το ισραηλινό χτύπημα σημειώθηκε σε διαμέρισμα σε ένα τριώροφο κτίριο στην περιοχή Mezzeh της πρωτεύουσας.

Τρεις νεκροί

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, από ισραηλινό βομβαρδισμό, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στη Δαμασκό, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, στόχος ήταν ένα διαμέρισμα, σε μια πολυκατοικία της συνοικίας αυτής, όπου σύχναζαν ηγετικά στελέχη της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ και των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Οι δύο από τους τρεις νεκρούς δεν είναι Σύροι πολίτες. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Μια στρατιωτική συριακή πηγή, την οποία επικαλείται το επίσημο πρακτορείο της Συρίας SANA, είπε ότι «ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση (…) με στόχο μια πολυκατοικία στη συνοικία Μεζά της Δαμασκού». Το πρακτορείο έκανε επίσης λόγο για υλικές ζημίες σε ιδιωτικές κατοικίες γύρω από τον στόχο της επίθεσης.

Το κτίριο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από εκείνο που μπήκε στο στόχαστρο το πρωί της Τρίτης και όπου σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι, τρεις πολίτες και τρεις μαχητές φιλοϊρανικών οργανώσεων.

Στη συνοικία Μεζά στεγάζονται πολλές διπλωματικές αποστολές και τα γραφεία του ΟΗΕ στη Συρία.

1,2 εκατ Λιβανέζοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, ο αριθμός των Λιβανέζων που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους είναι τουλάχιστον 1,2 εκατομμύρια.

Ο Μικάτι επανέλαβε την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός.

Την ίδια ώρα η  Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε τρία ισραηλινά άρματα μάχης που προωθούνταν προς ένα μεθοριακό χωριό, στον νότιο Λίβανο.

Στην ανακοίνωσή του, το φιλοϊρανικό κίνημα αναφέρει ότι οι μαχητές του «κατέστρεψαν τρία ισραηλινά άρματα Merkava με τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους» κοντά στο χωριό Μαρούν ελ Ρας.

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι μέλη της έδιναν μάχη με Ισραηλινούς στρατιώτες που «διείσδυσαν» στο Μαρούν ελ Ρας.

«Πολεμάμε με τον άξονα του κακού του Ιράν»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των οκτώ στρατιωτών που σκοτώθηκαν την Τετάρτη στις επιχειρήσεις στον νότιο Λίβανο με βιντεοσκοπημένη δήλωσή του λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου τους από τους IDF.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.