«Φρένο» από τις ΗΠΑ στο ενδεχόμενο επίθεσης στα πυρηνικά του Ιράν

Ο αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να απαντήσει στη χθεσινή ιρανική πυραυλική επίθεση, αλλά ότι θα πρέπει να το κάνει αναλογικά.

«Η ισραηλινή απάντηση στην επίθεση στο Ιράν θα πρέπει να είναι ανάλογη, κι όχι εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων», υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times Of Israel.

«Η απάντηση είναι όχι», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε αν υποστηρίζει μια τέτοια προοπτική.

Ο αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να απαντήσει στη χθεσινή (1/10) ιρανική πυραυλική επίθεση, αλλά ότι θα πρέπει να το κάνει αναλογικά. Μάλιστα τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν νέες κυρώσεις κατά του Ιράν για την επίθεση.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε χθες ότι το Ιράν θα αντιμετωπίσει «σοβαρές συνέπειες» και ότι οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με το Ισραήλ για να διασφαλίσουν κάτι τέτοιο, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

«Μην στοχοθετείτε ούτε εμάς ούτε το Ισραήλ»

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ προειδοποίησαν το Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να μην στοχοθετεί ούτε εκείνες ούτε το Ισραήλ, την ώρα που ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε πως ο «φονικός κύκλος της οφθαλμόν αντί οφθαλμού βίας πρέπει να κλείσει» στη Μέση Ανατολή.

«Οι ενέργειές μας υπήρξαν αμυντικού χαρακτήρα», δήλωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ απευθυνόμενη στο Συμβούλιο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.