Μεντιλίμπαρ για το Ολυμπιακός – Μπράγκα: «Ώρα να δείξουμε κάτι καλύτερο»

Δεν συμβιβάζεται με κάτι άλλο από τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπράγκα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ - Τι δήλωσε για το ματς με τους Πορτογάλους.

Αύριο Πέμπτη (3/10) στις 19:45 ο Ολυμπιακός δίνει το δεύτερο παιχνίδι του στη League Phase του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Μπράγκα και μετά το 2-0 από τη Λιόν στη Γαλλία κυνηγούν μια νίκη που θα τους ανεβάσει βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τον αγώνα κι όλα όσα περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του. «Υπολογίζω όλους τους παίκτες το ίδιο. Τους παλιότερους και τους νεαρούς» απάντησε για το ενδεχόμενο συμμετοχής των Μουζακίτη και Κωστούλα.

«Έχουμε ένα πολύ μεγάλο ρόστερ με 31 παίκτες και αυτό κάνει δυσκολότερα τα πράγματα σχετικά με τον χρόνο συμμετοχής. Το καλό είναι ότι υπάρχει και η ομάδα Νέων, οπότε όταν δεν παίζουν σε εμάς, παίρνουν χρόνο και ρυθμό εκεί» εξήγησε.

Ο Βάσκος προπονητής παραδέχθηκε πως «με τη Λιόν δεν πήγε τίποτα καλά» και ανέλυσε τη σκέψη του. «Αλλάξαμε το σύστημα, χωρίς να αλλάξουμε την προσέγγιση, αλλά είδαμε ότι δεν λειτούργησε, οπότε επιστρέψαμε στο προηγούμενο. Είδαμε ότι κάποια πράγματα διορθώθηκαν, όμως σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε. Είδαμε ότι αν έχουμε τη δύναμη και την επιθετικότητα, μπορούμε να είμαστε καλύτεροι».

«Προσπαθούμε να γίνουμε όπως πέρσι»

Κατά τον κ. Μεντιλίμπαρ, «είναι η στιγμή που θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Πρέπει να δείξουμε κάτι καλύτερο. Συνεχίζουμε με κάποιους παίκτες που δεν ήταν από την αρχή της προετοιμασίας και προσπαθούμε να γίνουμε όπως πέρσι, πιο αποτελεσματικοί με μεγάλη πίεση και επιθετικότητα. Πρέπει να πιέζουμε πιο ψηλά, αλλά να είμαστε και καλοί στην άμυνα κόντρα σε μια ομάδα όπως η Μπράγκα. Φυσικά πιστεύουμε και στη δύναμη που θα μας δώσει ο κόσμος κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Εστιάζοντας στη φόρμα της πορτογαλικής ομάδας ανέφερε ότι «μας ανησυχεί γενικότερα η ομάδα, όχι κάτι συγκεκριμένο. Τα αποτελέσματα μιλούν, αλλά δεν είναι κάποια συγκεκριμένα νούμερα που μας κάνουν να ανησυχούμε. Μιλάμε συνέχεια για τον Όρτα κι έχουμε ξεχάσει ότι πρέπει να μιλάμε και για τον Μπρούμα. Η Μπράγκα έχει πολύ καλούς παίκτες και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ καλό σύνολο. Πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε πλάνο. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, όμως πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ο Ολυμπιακός».

Σύμφωνα με τον προπονητή του Ολυμπιακού το γεγονός πως ακολουθεί ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό «δεν θα είναι πρόβλημα. Οι παίκτες θα συγκεντρωθούν στο ματς γιατί ξέρουμε ότι αν θέλουμε να προκριθούμε πρέπει να αρχίσουμε να κερδίζουμε».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.