Έναν άνδρα ηλικίας 31 ετών συνέλαβαν αργά απόψε άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου που φέρεται να είναι ο άνθρωπος που κατέσφαξε μία γατούλα το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο κέντρο της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, προκαλώντας αποτροπιασμό, αλλά και αγανάκτηση για το περιστατικό.

Πώς ταυτοποιήθηκε ο δράστης

Η Αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τον άνδρα μέσα από βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες που υπαρχουν στην γωνία της Λεωφόρου Δημητριάδος με την Αγίου Νικολάου και που έδειχναν τον δράστη να αιφνιδιάζει το αμέριμνο ζώο,να το αρπάζει και στη συνέχεια να το μαχαιρώνει στον πεζόδρομο και να απομακρύνεται.

Η ταυτοποίηση του δράστη έγινε παρά το γεγονός ότι είχε καλύψει το πρόσωπό του με την μπλούζα του, αφού διακρινόταν και ένα χαρακτηριστικό σημάδι στο πρόσωπό του και έτσι απόψε έγινε η σύλληψη του 31χρονου στο ίδιο του το σπίτι, ενώ παράλληλα στον συλληφθέντα εξετάζεται και το ενδεχόμενο της δολοφονίας ενός σκύλου και μίας ακόμη γάτας, αλλά και οι τραυματισμοί πολλών ζώων το τελευταίο διάστημα.

Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί 10 καταγεγραμμένα περιστατικά σε δύο εβδομάδες στο κέντρο του Βόλου, ενώ εκτός από τις γάτες, ο δράστης φέρεται να κατακρεούργησε και έναν σκύλο.

Ο τρόπος δράσης αλλά και τα αιμοσταγή χτυπήματα στα αδέσποτα γίνονται με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι και στο ίδιο σημείο στο σώμα του ζώου.

Γνώριμος των Αρχών

Ο 31χρονος είναι γνώριμος της Αστυνομίας αφού έχει συλληφθεί στο παρελθόν για κλοπές και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο σπίτι του, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε την ώρα που μαχαίρωσε την γάτα, μικροποσότητα χασις και ένα μαχαίρι.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα Βόλου για τα ναρκωτικά και το μαχαίρι και αναμένεται με συνοπτικές διαδικασίες να αποφασιστεί η κράτησή του, διότι είναι αργία για τους δικαστικούς, ώστε να παραπεμφθεί στον Ανακριτή την Παρασκευή με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.