«Κόκκινος συναγερμός» σε ΕΛ.ΑΣ και Αντιτρομοκρατική για τη Μέση Ανατολή

Όσα αποφασίστηκαν στη σημερινή σύσκεψη στην Κατεχάκη - Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους και σημεία συνάθροισης.

Σε κόκκινο συναγερμό τίθενται όλες οι μονάδες ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας εξαιτίας της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή, που ήταν και το βασικό θέμα της πρωινής σύσκεψης (2/10) της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ στην Κατεχάκη.

Ο συγκεκριμένος συναγερμός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, δεν θα έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, αλλά θα είναι 24 ώρες το 24ωρο.

Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη θα πρέπει να αυξηθούν στο έπακρον τα μέτρα ασφαλείας για οποιονδήποτε είναι στόχος και μπορεί να έχει σχέση με το Ισραήλ, το Ιράν, τον Λίβανο, κέντρα ή σημεία συνάθροισης. Θα πρέπει επίσης να «ξεσκονιστούν» άτομα που βρίσκονται σε κέντρα κράτησης και θα αυξηθούν οι έλεγχοι στα σύνορα της χώρας, είτε πρόκειται για τον Έβρο είτε για τα νησιά.

Η Ελληνική Αστυνομία θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, που θα αναλάβει την οργάνωση του επιχειρησιακού σχεδίου και θα είναι σε επαφή με τις χώρες του εξωτερικού. Στις συσκέψεις συμμετέχει -και λαμβάνει μέτρα- και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Τέλος ενισχύονται η παρουσία και οι περιπολίες της Αστυνομίας σε περιοχές της Αττικής όπου διαμένουν άτομα από το Ισραήλ και το Ιράν.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.