Οριστική αποβολή από το σχολείο, στο οποίο φοιτούσε, επιβλήθηκε στη μία από τις εμπλεκόμενες στον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα. Την ίδια στιγμή δε, έχει ταυτοποιηθεί και ο ενήλικας άνδρας με το τατουάζ, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.
Η απόφαση πάρθηκε προς το τέλος της περασμένης εβδομάδας. Η μαθήτρια από τη στιγμή που δεν μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές της στο εν λόγω σχολικό περιβάλλον, θα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο σχολείο της περιοχής.
Η απόφαση αυτή, καθώς και το επεισόδιο του ξυλοδαρμού, έχει ανησυχήσει όμως, τους γονείς στο νέο σχολείο, μήπως και επαναληφθούν αντίστοιχα γεγονότα.
Η δεύτερη εμπλεκόμενη φοιτά σε ιδιωτικό σχολείο και δεν έχει απομακρυνθεί από αυτό. Παρόλο που ο πατέρας του θύματος έχει ενημερώσει τους αρμόδιους της σχολικής κοινότητας από την πρώτη στιγμή για το συμβάν.
Ο επίτιμος Πρόεδρος Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» του τηλεοπτικού σταθμού Mega, για την υπόθεση. «Για την περίπτωση της Γλυφάδας «τρέχουν» δύο δικογραφίες», σημείωσε ο ίδιος. «Η μία είναι η βασική για το περιστατικό. Ταυτοποιούνται όλο και περισσότερα παιδία», συνέχισε.
Ταυτοποιήθηκε ο τύπος με το τατουάζ
Όπως ανέφερε μάλιστα, ο Γιώργος Καλλιακμάνης ταυτοποιήθηκε και ο άνδρας με το τατουάζ, για τον οποίο οι Αρχές είχαν ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό του, καθώς και για την εμπλοκή του με την υπόθεση. «Κατέθεσε ως μάρτυρας, όμως υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν πως στοιχειοθετείτε το έγκλημα της εγκληματικής οργάνωσης», πρόσθεσε ο ίδιος.
Υπενθυμίζεται ότι για τον εν λόγω άνδρα μίλησε στους αστυνομικούς αυτόπτης μάρτυρας. Πιο συγκεκριμένα, ένας υπάλληλός της δημοτικής αστυνομίας, ο οποίος μάλιστα, «έσωσε» την ανήλικη από τα χέρια των διωκτών της. Ο τύπος με το τατουάζ, σύμφωνα με τη μαρτυρία, φέρεται να είναι υποκινητής της επίθεσης.
Το ηλεκτρονικό έγκλημα και ο συσχετισμός του με τον ξυλοδαρμό στη Γλυφάδα
Παράλληλα, ο επίτιμος Πρόεδρος Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής εξήγησε ότι τρέχει κι άλλη μία δικογραφία, η οποία αφορά το ηλεκτρονικό έγκλημα. «Τρέχει μία προκαταρκτική έρευνα, την οποία διέταξε ο εισαγγελέας για το ηλεκτρονικό έγκλημα», τόνισε.
Ο ίδιος δε, εξήγησε πως η εν λόγω έρευνα διεξάγεται, προκειμένου να ελεγχθεί αν υπάρχουν τα αδικήματα της διέγερσης σε πλημμέλημα ή σε κακούργημα, ή αν έχει γίνει και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Ειδικότερα, αυτό που ελέγχεται αφορά, όπως υπογράμμισε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, «αυτούς που μετά το επεισόδιο έστελναν μηνύματα, και έστελναν φωτογραφίες των κοριτσιών που ήταν δράστριες». Αν υπάρχουν αυτά τα αδικήματα, ο εισαγγελέας θα ασκήσει νέες διώξεις, πρόσθεσε.
Βέβαια, ο ίδιος διευκρίνισε ότι κάποια από τα σπίτια, τις διευθύνσεις και τα προφίλ που έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως των εμπλεκόμενων είναι ψεύτικα.
Οι ποινές των κοριτσιών
Ο Γιώργος Καλλιακμάνης δε, μίλησε και για τις ποινές, με τις οποίες κινδυνεύουν οι ανήλικοι εμπλεκόμενοι της επίθεσης στη Γλυφάδα. Όπως τόνισε ο ίδιος, τα κορίτσια, καθώς η ηλικία τους είναι 14 ετών, δεν πρόκειται να έχουν κυρώσεις που αφορούν άτομα άνω των 15 και είναι πιο βαριές.
Αντιθέτως, οι ίδιες θα αναγκαστούν να υποβληθούν σε αναμορφωτικά και θεραπευτικά μέτρα, καθώς και σε Επίτροπο ανηλίκων. Για άτομα άνω των 15 ισχύει κράτηση, βέβαια όπως διευκρινίζει ο επίτιμος Πρόεδρος Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής αυτά πλέον έχουν αλλάξει.
«Κατ’ εμένα λάθος πάμε να αυστηροποιήσουμε τις ποινές, όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά. Έπρεπε καταρχήν, με κοινωνικά μέτρα. Η κοινωνική αρωγή είναι το Α και το Ω, σε αυτές τις περιπτώσεις», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, παράλληλα συμπλήρωσε ότι οι γονείς των δράστριων είπαν, πως δε φταίνε τα παιδία τους. Οι γονείς αυτοί μάλιστα, επιτέθηκαν φραστικά και στους αστυνομικούς.
«Βάσει του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου είναι αντιμέτωποι με πλημμεληματικού χαρακτήρα ποινές. Πλέον οι ποινές θα ανέχονται στα 5 έτη φυλάκισης και υψηλές χρηματικές ποινές. Τα μέτρα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση», είπε η δικηγόρος, Εβίτα Βαρελά.