Έρχεται η κακοκαιρία Cassandra με ισχυρές βροχές και ανέμους – Πού και πότε θα χτυπήσει

Η κακοκαιρία Cassandra αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από την Παρασκευή, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Προ των πυλών είναι η νέα κακοκαιρία Cassandra που φέρνει στη χώρα ισχυρές βροχές και ενισχυμένους ανέμους από την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, βαρομετρικό χαμηλό σχηματίζεται στον Κόλπο της Γένοβας την Πέμπτη το οποίο θα επηρεάσει την Ιταλία και τις χώρες των Βορειοδυτικών Βαλκανίων με ισχυρές βροχές, ενισχυμένους ανέμους και coastal events.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, η κακοκαιρία που έρχεται από την κεντρική Μεσόγειο θα επηρεάσει από το μεσημέρι της Παρασκευής αρχικά το Βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος και έως το βράδυ τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά και η βορειοδυτική Πελοπόννησος, με φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους ισχυρά

Ο καιρός την Πέμπτη

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Πέμπτη στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, στα δυτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και στην βόρεια Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 24 με 26 και τοπικά 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 30 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.