Δορυφόρος δείχνει την έκταση της φωτιά στην Κορινθία – Σε 14 χρόνια κάηκε το 8% της επιφάνειας της

Στάχτη μέσα σε 4 μέρες 65.000 στρέμματα - 4.500 φωτιές όλο το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Με μία δορυφορική εικόνα η Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του Copernicus δείχνει μέχρι πού έφτασαν οι καπνοί από τη φωτιά που ξέσπασε στο Ξυλόκαστρο την Κυριακή 29/9 και καίει μέχρι και σήμερα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν εδώ και τέσσερις μέρες μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις, με την εικόνα της φωτιάς να είναι σήμερα καλύτερη, χωρίς ενεργό μέτωπο και τις εστίες να είναι διάσπαρτες σε δύσβατα σημεία.

Στάχτη 65.000 στρέμματα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS) η πρόσφατη πυρκαγιά στην Κορινθία έκαψε 65.000 στρέμματα.

Η Ελλάδα έχει πληγεί από περισσότερες από 4.500 πυρκαγιές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2024, με τον Ιούνιο και τον Ιούλιο να αποτελούν τους θερμότερους μήνες στην καταγεγραμμένη ιστορία της χώρας.

Στον χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται όλες οι πυρκαγιές που έχουν επηρεάσει την Περιφερειακή Ενότητας Κορινθίας από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Η φετινή πυρκαγιά είναι η μεγαλύτερη αυτής της περιόδου. Επιπλέον, από το 2010 μέχρι φέτος οι μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή έχουν κάψει συνολικά περισσότερα από 180.000 στρέμματα, επιφάνεια η οποία αντιστοιχεί στο 8% της συνολικής επιφάνειας της Π.Ε Κορινθίας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.