Ξεκινά η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για την κρίση στη Μέση Ανατολή

Ξεκίνησε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, για την κλιμακούμενη κρίση στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στο Κυβερνητικό Συμβούλιο θα τεθεί και θα συζητηθεί το σχέδιο εκκένωσης πολιτών από τις ελληνικές κοινότητες του Λιβάνου και του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το σχέδιο εκκένωσης είναι έτοιμο και εφόσον οι συνθήκες το επιβάλλουν θα ενεργοποιηθεί. Προς ώρας πάντως δεν έχουν ζητηθεί εκκενώσεις.

Την ελληνική κυβέρνηση απασχολεί και ο απεγκλωβισμός Κυπρίων πολιτών από τον Λίβανο. Για τον σκοπό αυτό η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να αποστείλει c130.

Η πρόθεση αυτή της Ελλάδος προκύπτει από χθεσινή ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Νίκου Δένδια στο Χ στην οποία ανέφερερε: «μετά από αίτημα του υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Βασίλη Πάλμε, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία», η ελληνική Πολεμική Αεροπορία «θα διαθέσει μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από το Λίβανο».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.