Γαλάζιοι βουλευτές: Κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Γεωργιάδη και Κεραμέως

Τρία ερωτήματα θέτουν οι γαλάζιοι βουλευτές σε Γεωργιάδη και Κεραμέως αναφορικά με αναφορικά με την επέκταση της απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη.

Οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση στους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Αδωνι Γεωργιάδη και Νίκη Κεραμέως αντίστοιχα.

Στην ερώτηση τους που αφορά την επέκταση της απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη, οι βουλευτές θέτουν τρία ερωτήματα:

1. Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των πρώην δικαιούχων του Ε.Κ.Α.Σ. και η προκαλούμενη δαπάνη στον προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την απαλλαγή;

2. Ποιος είναι ο αριθμός των πιθανών συνταξιούχων δικαιούχων που πληρούν τα ίδια ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια με τους πρώην δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ. και ποια η πιθανή προκαλούμενη δαπάνη στον προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την επέκταση και σε αυτούς της απαλλαγής από τη συμμετοχή;

3. Προτίθεστε να εισηγηθείτε διάταξη νόμου με την οποία θα ρυθμίζεται η επέκταση του ευεργετήματος της απαλλαγής από τη συμμετοχή στα συνταγογραφούμενα φάρμακα, εκτός από τους πρώην δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ. και στους υπόλοιπους συνταξιούχους που πληρούν τα ίδια ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια;

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Αθανασίου, Ανδριανος, Δημοσχάκης, Λεονταρίδης, Καλογεροπουλος, Καρασμάνης, Πασχαλίδης, και Χρυσομάλλης.

Πηγές της κοινοβουλευτικής ομάδας επιχειρούν να υποβαθμίσουν το γεγονός, παρότι μόλις πριν από λίγες μέρες είχαν καταθέσει και άλλη ερώτηση άλλοι 11 γαλάζιοι βουλευτές. Όπως επαναλαμβάνουν «η ερώτηση εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής τους αποστολής».

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η υπουργός Εργασίας είχε συναντήσει βουλευτές της γαλάζιας παράταξης για να τους ενημερώσει για θέματα του χαρτοφυλακίου της.

Δείτε αναλυτικά την ερώτηση: 

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.