Φάμελλος για Ιράν – Ισραήλ: Η Ελλάδα οφείλει να λάβει πρωτοβουλίες

«Η τρομοκρατία δεν αντιμετωπίζεται με τον θάνατο χιλιάδων αμάχων» ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος σε δήλωσή του για τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή μετά την εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο και τους βομβαρδισμούς του Ιράν ως αντίποινα.

Την ανάγκη ανάληψης άμεσων πρωτοβουλιών, τόσο από τον ΟΗΕ και την Ευρώπη όσο και την Ελλάδα προέκρινε ο Σωκράτης Φάμελλος σε δήλωσή του για την κατάσταση στην πολύπαθη Μέση Ανατολή

«Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, μετά την ισραηλινή εισβολή στο Λίβανο και τους χθεσινούς βομβαρδισμούς του Ιράν στο Ισραήλ, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και καταδικαστέα εξέλιξη» αναγνώρισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως «η τρομοκρατία δεν αντιμετωπίζεται με τον θάνατο χιλιάδων αμάχων και κλιμάκωση της κρίσης στην ευρύτερη περιοχή, που οδηγεί σε έναν ανεξέλεγκτο περιφερειακό πόλεμο»

Όπως υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος της ΚΟ της παράταξης «υπάρχει ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός και του ντόμινο βίας και θανάτου που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής» και γι’ αυτό «απαιτείται άμεση πρωτοβουλία του Συμβουλίου Ασφαλείας και της ΕΕ για την αποκλιμάκωση της έντασης».

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει με πρώτη προτεραιότητα την ειρήνη και την προστασία της ανθρώπινης ζωής! Και η Ελλάδα οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες ως πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας. Αναδεικνύοντας και μια νέα στρατηγική που πρέπει να υλοποιήσει η χώρα μας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε λίγο καιρό» κατέληξε.

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Σωκράτη Φάμελλος είχε νωρίτερα μιλήσει στο Κόκκινο για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας την υποψηφιότητά του για την προεδρία

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαιότητα για την ελληνική κοινωνία. Ως εκ τούτου θέλω να υπάρχει και να γίνεται ολοένα και καλύτερος» τόνισε σε μια από τις αποστροφές του, προτρέποντας να «ξαναχτίσουμε το σπίτι μας».

Ο κ. Φάμελλος δεν απέκλεισε συνεργασίες προοδευτικών δυνάμεων, υπό την προϋπόθεση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ξανά στιβαρός και καυτηρίασε τις αναφορές για «χουντικές πρακτικές» που πηγάζουν από υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη προκαλώντας αντιδράσεις στα στελέχη της Κουμουνδούρου. Ενός Κασσελάκη που κατά τον Σωκρ. Φάμελλο ήθελε ένα άλλο κόμμα επιχειρώντας να το αλλάξει μέσα από τις σαρωτικές τροποποιήσεις του καταστατικού.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.