Άγρια επίθεση από οδηγό ταξί δέχτηκε διεμφυλική στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της περασμένης Πέμπτης 26/9. Το περιστατικό έγινε γνωστό όταν το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής κλήθηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όταν μία κοινωνική λειτουργός κάλεσε την Αστυνομία.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία η 33χρονη, με καταγωγή από την Βραζιλία, μαζί με τον φίλο της, επιβιβάστηκαν σε ταξί από το Γκάζι.

Ο 55χρονος οδηγός με καταγωγή από την Αλβανία, κατά τη διάρκεια της διαδρομής και έπειτα από μεταξύ τους συνομιλία, σταμάτησε το ταξί, τους αποβίβασε και άρχισε να χτυπάει και τους δύο με γροθιές στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στο σώμα.

Η 33χρονη, σύμφωνα με το MEGA, στην προσπάθειά της να διαφύγει από τον δράστη, ο οποίος την ακολουθούσε, έπεσε σε τζαμαρία εισόδου πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα αυτή να σπάσει και να την τραυματίσει.

Συνελήφθη ο 55χρονος

Υπάλληλος της καθαριότητας που είδε το περιστατικό ενημέρωσε το ΕΚΑΒ. Η Αστυνομία μέσα από βίντεο που τραβούσε αυτόπτης μάρτυρας, κατάφερε να εντοπίσει τις πινακίδες του ταξί και τελικά συνέλαβε τον 55χρονο. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία ενώ ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.

Εξετάζεται εάν το κίνητρο της επίθεσης ήταν ρατσιστικό ή εάν ισχύει η πληροφορία ότι οι επιβάτες αρνήθηκαν να πληρώσουν.