Ανδρέας Πάτσης: Καταδίκη για πόθεν έσχες – Ποινή και σε τέως και νυν σύζυγο

Ποινή φυλάκισης στον Ανδρέα Πάτση, πρώην βουλευτή ΝΔ για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες. Ποινές φυλάκισης και για την τέως και νυν σύζυγό του.

Ποινή φυλάκισης τριών ετών κατά συγχώνευση στον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα  Πάτση και ποινές φυλάκισης στην τέως και νυν σύζυγό του, επέβαλε το δικαστήριο το οποίο επικύρωσε το πρακτικό της ποινικής διαπραγμάτευσης, σε υπόθεση η οποία αφορά παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες.

Η ποινική διαπραγμάτευση

Η ποινική διαπραγμάτευση είναι διαδικασία στην οποία εντάχθηκε η υπόθεση Ανδρέα Πάτση μετά από αίτημα του ιδίου κατά την πρώτη μέρα της δίκης και πριν από την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας. Ο κατηγορούμενος πρώην – βουλευτής έκανε χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος.

Η καταδίκη Πάτση

Το δικαστήριο μετά από σχετική πρόταση του εισαγγελέα – η οποία επήλθε ύστερα από διαπραγμάτευσή του με τους συνηγόρους υπεράσπισης – επικύρωσε το σχετικό πρακτικό, καταδικάζοντας τόσο τον πρώην «γαλάζιο» βουλευτή, όσο και την πρώην και νυν σύζυγό του, για πράξεις που σχετίζονται με ανακριβή και ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες.

Η ποινή φυλάκισης στις συζύγους

Συγκεκριμένα, καταδικάστηκαν η πρώην σύζυγος του Ανδρέα Πάτση σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και η νυν σε 20 μήνες φυλάκισης, για συνέργεια σε ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες. Όλες οι ποινές αποφασίστηκε να είναι εξαγοράσιμες με 10 ευρώ ημερησίως.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.