Πώς μπορούν οι μαθητές να πιλοτάρουν ένα F-16

Πότε ξεκινά η πρώτη πτήση με F-16 για τους μαθητές - Ο διπλός στόχος του προγράμματος

Πώς μπορούν οι μαθητές να πιλοτάρουν ένα F-16

Πότε ξεκινά η πρώτη πτήση με F-16 για τους μαθητές - Ο διπλός στόχος του προγράμματος

Η Πολεμική Αεροπορία, λέει στους μαθητές και στις μαθήτριες, να αφήσουν τα κινητά στις τσάντες τους, να παρατήσουν για λίγο τα tablets, τα video-games, τα war-games και κάθε είδους games έχουν, για να τους προσφέρει κάτι καλύτερο: Να πιλοτάρουν ένα F-16, με τη βοήθεια ενός flight simulator.

Για να το πιλοτάρουν μάλιστα, γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, δεν θα χρειαστεί να πάνε σε κάποια αεροπορική βάση για να το συναντήσουν, αλλά θα τους το φέρουν στο σχολείο τους, στο σπίτι τους, στο χωριό τους (για τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών) για να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία μαγικής πτήσης και ποιος ξέρει (για τους μαθητές και τις μαθήτριες) ίσως να την ξαναζήσουν, μερικά χρόνια αργότερα, σε ένα πραγματικό αυτή τη φορά cockpit, χωρίς να αποκλείονται και τα cockpits των… F-35.

Ο στόχος αυτού του προγράμματος είναι διπλός. Αφενός, να ενισχυθεί η επαφή των νέων με την αεροπορία και τις τεχνολογίες αιχμής, και αφετέρου, να προωθηθεί η εικόνα της Πολεμικής Αεροπορίας ως ενός θεσμού που υποστηρίζει όλες τις κοινωνικές ομάδες, ανεξάρτητα από γεωγραφικούς ή οικονομικούς περιορισμούς, σημειώνει η ίδια πηγή.

Η δυνατότητα να βιώσουν οι νέοι την εμπειρία της πτήσης μέσω εξομοιωτών μπορεί να ενισχύσει το ενδιαφέρον τους για την αεροπορία, προάγοντας τη γνώση και την εκτίμηση των αεροπορικών δυνατοτήτων και της τεχνολογικής προόδου, σε έναν τομέα που απαιτεί εξειδίκευση και πάθος.

Η πρώτη πτήση για τους μαθητές αρχίζει (αύριο) από τα Ιωάννινα από τις 2 έως τις 7 Οκτωβρίου και ακολουθούν, Καστοριά, Κοζάνη, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη έως τις 4 Νοεμβρίου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.