Ένταση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το κτηματολόγιο. Κυριάκος Μητσοτάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλου ήρθαν σε αντιπαράθεση με αφορμή μια αναφορά της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στο δυστύχημα των Τεμπών.

Ακολούθησε ανταλλαγή αιχμών στην οποία παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής αλλά και ο Νίκος Παππάς.

Σημειώνεται ότι εντός της αίθουσας ήταν περίπου 35 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από τους συνολικά 156, γεγονός που επισήμαναν στην κριτική τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Από τους 11 γαλάζιους αντάρτες ήταν μόλις 2.

Η ένταση

Την ώρα που βρισκόταν στο βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε ένα σχόλιο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών με τον πρωθυπουργό να της απαντάει: «Η Ελλάδα, γιατί θέλετε μια μίζερη Ελλάδα θα έχει το δικό της κτηματολόγιο… αλλάζει προς το καλύτερο. Από την πλευρά μας κάντε και εσείς ό,τι διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών… υπερψηφίζοντας, προτάσσοντας για μια φορά το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας».

Η αναφορά αυτή προκάλεσε μεγαλύτερο εκνευρισμό στην Ολομέλεια, ανοίγοντας νέο κύκλο αντιπαράθεσης αυτή τη φορά με τον Κωνσταντίνο Τασούλα τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και τον Νίκο Παππά.

Κ. Τασούλας: Σεβαστείτε τη Βουλή και τον ΚτΒ που τον παραβιάζετε συνεχώς. Τον λόγο έχει ο κ. Παππάς.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έχω ζητήσει και εγώ κ. Πρόεδρε

Κ. Τασούλας:: Εσείς είστε τελευταία, γιατί ο σοφός ελληνικός λαός σας κατέταξε τελευταία.

Νίκος Παππάς: Καλό θα ήταν να αποφεύγετε τέτοιου τύπου αξιολογήσεις κ.Πρόεδρε.

Κ. Τασούλας: Ελάτε να τηρήσετε εσείς την τάξη.

Νίκος Παππάς: Δεν έχω καμία τέτοια δουλειά.

Κ. Τασούλας: Σας πληροφορώ ότι η κ. Κωνσταντοπούλου μου ζήτησε να μιλήσει πριν από σας, και μου είπε ότι κακώς ζητάτε τον λόγο διότι δεν τον έχετε ζητήσει. Θέλετε να την φωνάξω;… Δε φτάνει που προσπαθώ να απαλύνω την ατμόσφαιρα, μου λέτε ότι κάνω και λάθος.

Η σφήνα Παππά

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμεία κριτική προς τον πρωθυπουργό για τις φωτιές που είναι σε εξέλιξη, ζητώντας απαντήσεις.

«Εκστομίζει λόγους για το κτηματολόγιο. Δεν συμβαίνει τίποτα; Φοβάται μήπως γκριζάρει η εικόνα του στα δελτία των ειδήσεων αν απολογηθεί για την πυρκαγιά στην Κορινθία; Μια εξήγηση για τον θάνατο ενός συνανθρώπου μας στο ΑΤ Παντελεήμονα;».

Ο κ. Παππάς κοιτώντας προς τα έδρανα των γαλάζιων βουλευτών, που ήδη είχαν αποχωρήσει οι περισσότεροι αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διερωτήθηκε: «Δεν σας προσβάλλει εσάς αυτή η στάση; Κατατέθηκε το μεσοπρόθεσμο χθες… Δεν υπάρχει ατζέντα θεμάτων που πρέπει να δώσει εξηγήσεις; Είναι περήφανος ή πρέπει να απολογηθεί για κάτι;». Χαρακτήρισε ταυτόχρονα «φτωχή παράσταση» την ομιλία του πρωθυπουργό.

«Η κυβέρνηση έχει ευθύνες για εγκατάλειψη σιδηροδρόμου», είπε ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας τον ότι είναι ο αρχιερέας της συσκότισης του δυστυχήματος των Τεμπών. «Από αυτές τις ευθύνες δεν θα ξεφύγει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει κάθε κοινοβουλευτικό μέσο για να έρθει στο φως η αλήθεια με τα πεπραγμένα σας. Έχουμε καταθέσει προ ημερησίας συζήτηση για το θέμα της πολιτικής προστασίας. Θέλουμε, ταυτόχρονα, λεπτομερή ενημέρωση για τα εθνικά θέματα, καθώς σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους αλλά και τον Τούρκο πρόεδρο υπάρχουν εξελίξεις».