Κατρίνης από Πύργο: Ευτυχώς την Κυριακή θα ψηφίσουν οι πολίτες

Σε συγκέντρωση στον Πύργο έδωσε το παρών το βράδυ της Δευτέρας (30/9) ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση, στον Πύργο Ηλείας, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, έστειλε το δικό του μήνυμα, ενόψει των εκλογών της Κυριακής, λέγοντας:

«Την Κυριακή υπάρχει η επιλογή της στασιμότητας. Υπάρχει όμως και η επιλογή της Ρήξης και της Ελπίδας. Αυτή είναι η δική μου πρόταση. Σας ζητώ να την κάνετε δική σας. Να γίνει το δικό σας μήνυμα την Κυριακή. Ένα μήνυμα ανατροπής των σχεδίων όλων όσοι επιχειρούν να ελέγξουν το ΠαΣοΚ, να απαξιώσουν τη δική μου πρόταση».

Ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε με έμφαση ότι «το αθηνοκεντρικό κράτος και ένα σύστημα συμφερόντων δεν ανέχονται να θέτει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του ΠαΣοΚ ένας βουλευτής που εκλέγεται στην επαρχία. Δεν ανέχονται ανθρώπους που δεν τους ελέγχουν, που δεν τους κρατάνε, γι’ αυτό και επιστρατεύτηκαν μηχανισμοί χειραγώγησης και ελέγχου της εκλογής Προέδρου του ΠαΣοΚ, μέσα από δημοσκοπήσεις. Εμένα δεν με κρατάει κανείς. Ποτέ δεν ήμουν ο εκλεκτός εξωθεσμικών κέντρων, συστημάτων και μηχανισμών. Δεν είμαι πρίγκιπας ούτε εκλεκτός μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Ό,τι έκανα μέχρι σήμερα, το έκανα με αγώνα, με συνέπεια, με αλήθεια και δίπλα στο πολίτη. Με αγώνα θα συνεχίσω».

«Κάνω μαζικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών σε όλη τη χώρα. Πριν από λίγες ημέρες, μίλησα σε μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη. Είδατε στο debate, να μιλώ ξεκάθαρα, να έχω θέσεις και προτάσεις, να δίνω απαντήσεις αλλά και να στέλνω σαφή και συγκεκριμένα μηνύματα. Όλοι είδαν ποιος μπορεί να σταθεί πολιτικά, ποιος γνωρίζει τα θέματα, ποιος μιλά αυθεντικά τη γλώσσα του ΠαΣοΚ, ποιος σέβεται και τιμά την παράταξη. Για κάποιους, όλα αυτά δε σημαίνουν τίποτα, τα προσπερνούν γιατί ο στόχος τους είναι να απαξιώσουν την προσπάθεια μου».

Ο κ. Κατρίνης, μέσα σε χειροκροτήματα από τους πολίτες του Πύργου, επισήμανε επίσης:

«Είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΠαΣοΚ γιατί το ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα συμβιβαστώ με μια λογική που έχει οδηγήσει το ΠαΣοΚ στα ποσοστά ενός μικρού κόμματος. Με τις λογικές της στασιμότητας, ενός ΠαΣοΚ μικρού και διαχειρίσιμου. Ποιες είναι αυτές οι λογικές. Είναι αυτές που μας λέει ότι όλα πάνε καλά, ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα, ότι το ΠαΣοΚ είναι καλά με αυτά τα ποσοστά του 13 του 15% και θα πρέπει να έχουμε υπομονή για να πέσει μόνος του ο κ. Μητσοτάκης. Είναι οι λογικές που στηρίζονται σε κρυφές ατζέντες. Αυτές που θέλουν το ΠαΣοΚ να γίνεται ο μικρός και βολικός κυβερνητικός εταίρος, να προσφέρεται ως δεκανίκι για να παραμείνει στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης. Είναι η λογική της σιωπής, σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να λέει τίποτα από όσα μπορεί να ενοχλήσουν τους οικονομικά ισχυρούς.
Είναι η λογική που στα εθνικά μας θέματα ταυτίζει τη σωστή πλευρά της ιστορίας με την πλευρά της υποτέλειας. Αν επικρατήσουν αυτές οι λογικές, τότε σε τι θα διαφέρει το ΠαΣοΚ από τη Νέα Δημοκρατία; Είμαι σκληρά και ανυποχώρητα απέναντι σε αυτές τις λογικές».

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠαΣοΚ ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός τονίζοντας με έμφαση ότι «για να πείσεις ότι μπορείς να γίνεις κυβέρνηση πρέπει πρώτα να πείσεις ότι μπορείς να κάνεις αντιπολίτευση. Για να πάμε από το 13 στο 33% πρέπει να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών».

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι ήταν ο πρώτος που έθεσε ζητήματα όπως:

  • η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, η επαναφορά του ΕΚΑΣ, και ένα νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για τα ‘κόκκινα’’ δάνεια και τα χρέη των πολιτών σε εφορία και ΕΦΚΑ.
  • οι χρεώσεις των τραπεζών, η προστασία της πρώτης κατοικίας και της αγροτικής γης, τα καρτέλ στην ενέργεια και στην κινητή τηλεφωνία.
    ένας νέος οργανισμός εργατικής κατοικίας, για να δοθούν σε νέα ζευγάρια με χαμηλό αντίτιμο σπίτια και διαμερίσματα που βρίσκονται στην κυριότητα του δημοσίου, αλλά είναι κλειστά.
  • η δημιουργία κρατικής εταιρείας για την παραγωγή πράσινης και καθαρής ενέργειας που θα οδηγήσει σε μείωση των λογαριασμών».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.