Κλιμακώνεται η εμπόλεμη σύρραξη στη Μέση Ανατολή μετά τη χθεσινοβραδινή επιδρομή του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο και τη σημερινή ηχηρή απάντηση του Ιράν με εκατοντάδες πυραύλους που οδηγεί την ήδη έκρυθμη κατάσταση στα πρόθυρα του περιφερειακού πολέμου.

Οι πυραυλικές επιθέσεις είναι σε αντίποινα για τις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, καθώς και του υποδιοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο, Αμπάς Νιλφορουσάν ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης.

Η Ιορδανία αναστέλλει την εναέρια κυκλοφορία, ενώ το Ισραήλ διακόπτει τις πτήσεις. Το Ιράκ έκλεισε τον εναέριο χώρο του, μετά την εκτόξευση δεκάδων πυραύλων από το Ιράν προς το Ισραήλ.

Μυρίζει μπαρούτι

Με την κατάσταση να βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί την Τετάρτη (02/20), στις 16.30, θα συνεδριάσει εκτάκτως υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) προκειμένου να τεθούν στο τραπέζι όλες οι τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο εκκένωσης και από Λίβανο και από Ισραήλ και εφόσον απαιτηθεί θα ενεργοποιηθεί. Προς το παρόν δεν έχουν ζητηθεί εκκενώσεις.

Κατόπιν αιτήματος του υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα διαθέσει μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από τον Λίβανο.

C-130 στέλνει η Ελλάδα για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από τον Λίβανο

Παράλληλα, μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από τον Λίβανο θα διαθέσει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μετά από αίτημα που υπέβαλε ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Κατόπιν αιτήματος του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας @PalmasVasilis, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα διαθέσει μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από τον Λίβανο», αναφέρει ο Νίκος Δένδιας στην ανάρτησή του.