TIMELESS: Τρία αντικείμενα που ταιριάζουν γάντι στους λάτρεις της ταχύτητας

Μία πένα με την υπογραφή της Ferrari, ένα χειροποίητο ηλεκτρικό ποδήλατο και μοναδικά έργα τέχνης που παντρεύουν τον κόσμο του αυτοκινήτου και της άγριας ζωής.

Δεν είναι τα πάντα θέμα κόστους. Τα αντικείμενα που διαθέτουν χαρακτήρα ξεχωρίζουν για το σχεδιασμό τους, την ιστορία τους, την πρωτοτυπία τους. Πιο απλά: για όλα εκείνα που συνθέτουν την αισθητική τους πρόταση. Μπορεί να είναι μία πένα με αεροδυναμικό design, ένα ανοιχτήρι, Bluetooth ηχεία ή ένα χειροποίητο ηλεκτρικό ποδήλατο που με την ίδια άνεση μπορεί να βρεθεί στους δρόμους ή στην αίθουσα μιας γκαλερί τέχνης.  Στο SIXTY επιλέγουμε αντικείμενα που εμπνέονται από σπουδαίες ιδέες και είναι προορισμένα να γεννούν ακόμα πιο σπουδαίες εμπειρίες. Οι σημερινές μας τρεις επιλογές έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό το πάθος για την ταχύτητα.

AVIONICS Handmade Electric Bikes

©madgallery

H M.A.D Gallery (Mechanical Art Devices) είναι δημιούργημα του Max Büsser και των φίλων του. MB&F (MaxBusser&Friends) ονομάστηκε η δημιουργική εταιρεία του που ανακαλύπτει ταλέντα, καλλιτέχνες, τεχνίτες, κατασκευαστές και πολλούς άλλους αξιόλογους δημιουργούς, όλοι εξέχοντες στο είδος τους, συνθέτοντας μια ατέλειωτη ομάδα από φίλους συνεργάτες που εκτελούν projects και παρουσιάζονται στην απίθανη M.A.D Gallery στη Γενεύη αλλά πλέον και στο Dubai. Ένας πραγματικός εντυπωσιακός καλαίσθητος παιδότοπος για μεγάλα παιδιά, που όπως λέει ο ίδιος αρνούνται να μεγαλώσουν! Σε αυτόν το παιδότοπο θα βρείτε αυτό το πραγματικά μοναδικό ηλεκτρικό ποδήλατο. Μια σύλληψη και εκτέλεση από την Avionics που απαρτίζεται από δυο Πολωνούς φίλους και συνεργάτες, σχεδιαστές και κατασκευαστές, τον Jaromir και τον Bartek.

©madgallery

H Handmade Electric Bikes by Avionics, σχεδιαστικά βασίζεται σε ρετρό λιτή και απέριττη σχεδίαση αλλά τεχνολογικά σε ό,τι πιο σύγχρονο είναι διαθέσιμο. Ένα συνονθύλευμα ιστορίας και ηλεκτρικής τεχνογνωσίας και απόδοσης. Ένας ηλεκτροκινητήρας 5000 Watt δίνει κίνηση με μια εντυπωσιακή ροπή 125 Νewton προσφέροντας τελική ταχύτητα 58 χιλ. την ώρα και αυτονομία 120 χιλ. σε οικονομική λειτουργία κατανάλωσης. Μέχρι 52 κομμάτια θα κατασκευαστούν και η τιμή τους $19.000 προ φόρων. Παραγγελία απευθείας από την M.A.D. Gallery.

MONTBLANC Ferrari Stilema SP3 Limited

©montblanc

Κατά κανόνα όταν δυο κορυφαίες εταιρείες αποφασίσουν να βάλουν το κύρος τους παρακαταθήκη και να συνεργαστούν για την δημιουργία ενός προϊόντος που φέρει και το όνομα τους είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. Αυτό ακριβώς συνέβη με την Ferrari και τη Montblanc όταν αποφάσισαν να κατασκευάσουν μια πέννα, τη Ferrari Stilema SP3 Limited, που θα τιμά τη σχεδιαστική τελειότητα της ακραίας 12κυλινδρης Daytona SP3, μιας Speedster που γίνεται το δεύτερο μέλος της αποκλειστικής και υπέρ-περιορισμένης  σειράς ICONA. Είναι εμφανές ότι άντλησαν έμπνευση από το αυτοκίνητο του 2021 και ειδικότερα από τις οριζόντιες «λεπίδες» ακριβώς κάτω από την φωτεινη «υπογράμμιση» της ακμής του αμαξώματος.

©montblanc

Το αλογάκι της Ferrari είναι χαραγμένο στο καπάκι ενώ το έμβλημα της Montblanc εμφανίζεται στην κλασική του θέση, σε υλοποίηση από λευκό χρυσό. Η μύτη της πένας είναι χειροποίητη, επίσης από λευκό χρυσό 18K και σε συνδυασμό με το μελετημένο ζύγισμα υπόσχεται ιδανικό κράτημα και ευελιξία επί χάρτου. Παραγγέλνεται από την Montblanc αλλά και απευθείας από τη Ferrari. H προτεινόμενη τιμή των €28.000 είναι τελικά αναλογική της Daytona SP3. (Montblanc Boutique)

FREDERIC MÜLLER Ride of the Wild

©madgallery

Μια άλλη πρόταση από την M.A.D Gallery είναι μια επιλογή τριών από τις 8 ψηφιακές 3D απεικονίσεις του ταλαντούχου Ελβετού γραφίστα Frederic Müller. Είναι κομμάτια από μια συλλογή που ονόμασε Ride of the Wild όπου προ πάντων με χιούμορ και ένα πολύ έντεχνο τρόπο και πολλή φαντασία μετατρέπει γνωστά και ιστορικά μοντέλα αυτοκινήτων, όσο πρέπει και όχι παραπάνω, σε ειδικά χαρακτηριστικά προσωπικά οχήματα που θα μεταφέρουν ευσεβή μέλη του ζωικού βασιλείου.

©madgallery

Έτσι έχουμε μια ασημογκρί Aston Martin DB5 του 1963 να μετατρέπεται τονίζοντας τις καμπύλες σε ένα Hippocar, το H1PP0. Ένα λιοντάρι πίσω από το τιμόνι ενός μεταλλαγμένου Ford pickup F250, το 1LION. Έναν αλιγάτορα να οδηγεί μία 1968 Chevrolet Corvette Stingray, τη G4TOR. Και τέλος, φανταστείτε ένα Panda να στριμώχνεται μέσα σε Fiat 600s του 1977, το P4ND4. Η εκτύπωση προσκολλάται σε λευκό φύλλο αλουμινίου και προσφέρεται σε δύο διαστάσεις, 128 x 90 εκ. και 70 x 50 εκ. Οι τιμές ξεκινάνε από CHF 1.150 προ φόρων εκάστη εκτύπωση. Όσο τις χαζεύεις τόσο κολλάς και ξεχνιέσαι…

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.