Στις 11 φορές είχε φτάσει μέχρι την Τρίτη το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπερκάλυψη της προσφοράς του 10% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Επιπλέον, έχουν ήδη υποβληθεί προσφορές που υπερκαλύπτουν κατά 2 φορές τις διαθέσιμους τίτλους στην ανώτατη τιμή του εύρους τιμών που όρισε το Ταμείο, ήτοι στα 7,95 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΧΣ, το οποίο αναμένεται να περιορίσει το εύρος των τιμών, που με βάση το ενημερωτικό δελτίο διαμορφώνεται μεταξύ 7,30 και 7,95 ευρώ.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, ο πωλητής θα αποφασίσει για το τίμημα, όχι μόνο με κριτήριο τη μεγιστοποίηση των εσόδων, αλλά και με βάση την ποιότητα των αγοραστών που έχουν υποβάλλει προσφορά και θα αποκτήσουν εν τέλει τίτλους της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι τα βιβλία προσφορών που έχουν ανοίξει σε Ελλάδα και εξωτερικό θα κλείσουν την Τετάρτη το απόγευμα, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα του placement θα γίνουν την Πέμπτη.

Πηγή: ot.gr