5 το πρωί: Πύρινος εφιάλτης στην Κορινθία – Ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο – Μέτρα κατά της βίας ανηλίκων

Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, που άφησε πίσω της δύο νεκρούς και δύο τραυματίες. Την ίδια στιγμή, κορυφώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή μετά τη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο.

1

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

  • Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα: Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες, προκειμένου να μην περάσει στην Αχαΐα η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας. Το βράδυ της Δευτέρας, το πύρινο μέτωπο περικύκλωσε τον παραλιακό οικισμό Λυγιά με συνέπεια να κλείσει η εθνική οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τα οχήματα εκτρέπονται προς την παλαιά εθνική οδό.
  • Ο τραγικός απολογισμός: Απανθρακωμένοι εντοπίστηκαν δύο φίλοι οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στη φωτιά στην προσπάθεια τους να σώσουν έναν συγχωριανό τους που κινδύνευε. Πρόκειται για δύο οικογενειάρχες, έναν 40χρονο με τρία παιδιά κι έναν 35χρονο με δύο παιδιά και τη σύζυγο του έγκυο στο τρίτο. Κατά την επιχείρηση κατάσβεσης ένας υποπυραγός τραυματίστηκε στο μάτι και μεταφέρθηκε στο Αττικό και ακόμη ένας πυροσβέστης μετέβη σε Κέντρο Υγείας με αναπνευστικά προβλήματα.
  • Κλειστά τα σχολεία: Με ανακοίνωση του ο δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ενημέρωσε πως κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Τρίτη, 01/10, όλα τα σχολεία του δήμου λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά.
2

Ξεκίνησε η χερσαία επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων

  • «Φρένο» στη βία ανηλίκων: Κατά την διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκε μία σειρά μέτρων, εκ των οποίων τα σημαντικότερα αφορούν τις ποινικές ρυθμίσεις για την αυστηροποίηση των ποινών σε περιστατικά βίας ανηλίκων.
  • Τα μέτρα: Μεταξύ των μέτρων που βρέθηκαν στο τραπέζι, περιλαμβάνονται η αυστηροποίηση της ποινικής αντιμετώπισης των γονέων που βρίσκονται αντιμέτωποι με το αδίκημα της παραμέλησης, η πρόβλεψη για χρηματική ποινή από 5.000 ευρώ, ενώ μεγάλη έμφαση δόθηκε και στο ζήτημα της οπλοκατοχής από ανηλίκους, η οποία θα τιμωρείται με σκοπό τον πλήρη αφοπλισμό τους.
  • Η νέα πρωτοβουλία: Μάλιστα, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή SafeYOUth, μέσω της οποίας θα μπορούν οι ανήλικοι να καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης και να ενημερώνουν την αστυνομία όταν νιώθουν ότι κινδυνεύουν.
4

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα στο ΠαΣοΚ

  • Η πρόθεση ψήφου: «Μάχη» μεταξύ του νυν προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη και του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, στην εσωκομματική διαδικασία του ΠαΣοΚ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll. Στους ψηφοφόρους του ΠαΣοΚ που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή τα αποτελέσματα φέρνουν στην πρώτη θέση τον Νίκος Ανδρουλάκη με 32.2%, ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 30.7%, ο Παύλος Γερουλάνος με 15.2%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 15.0%, η Νάντια Γιαννακοπούλου με 3.3% και ο Μιχάλης Κατρίνης με 2.7%.
  • Η δημοφιλία: Όσον αφορά τη δημοφιλία των υποψηφίων αρχηγών μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ και εκεί προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 71.1%, ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος με 59.9%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 57%, ο Χάρης Δούκας με 55.3%, ο Μιχάλης Κατρίνης με 45.6% και τελευταία η Νάντια Γιαννακοπούλου με 40.7%.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ: Όσον αφορά τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, εκεί, στους ψηφοφόρους του κόμματος, προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης με 43.5% και ακολουθούν Σωκράτης Φάμελλος με 25.8%, Παύλος Πολάκης με 14%, Απόστολος Γκλέτσος με 4.8% και Νικόλας Φαραντούρης με 2.2%, ενώ το 8.1% δηλώνει κανένα από αυτούς και το 1.6% δεν απαντά.
5

Αρνήθηκε τις κατηγορίες κατά την απολογία του ο πατέρας Αντώνιος

  • Αρνείται τις κατηγορίες: Μαζί με άλλους επτά κατηγορούμενους, πρώην εργαζομένους της «Κιβωτού του Κόσμου», δικάζεται ο πατέρας Αντώνιος, ιδρυτής του οργανισμού, μετά από καταγγελίες για σωματικές τιμωρίες και απειλές σε βάρος παιδιών που φιλοξενούνταν στις δομές. Κατά τη χθεσινή του απολογία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες.
  • Τι υποστήριξε: Για καθοδήγηση των παιδιών από τρίτους που είχαν ως στόχο να καταστρέψουν το έργο του έκανε λόγο ο πατέρας Αντώνιος. «Τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν εναντίον μας για να μας καταστρέψουν, ενώ εμείς λειτουργούσαμε ως κυματοθραύστης», τόνισε στην απολογία του και υποστήριξε πως οι καταγγελίες για εξαντλητικές εργασίες και ξυλοδαρμούς ανήκουν «στη σφαίρα της φαντασίας».
  • Ο σκοπός του: Όπως τόνισε ο πατήρ Αντώνιος, σκοπός του ήταν η «θεραπεία του τραύματος». «Ήθελα να τους μάθω να συγχωρέσουν κυρίως τους γονείς τους, πολλά ένιωθαν μίσος. Ο ρόλος μου ήταν κυρίως πνευματικός. Ήθελα να αποκτήσουν δεξιότητες», σημείωσε ο κατηγορούμενος ιερέας.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.