Την πρώτη ομιλία του μετά το θάνατο του Χασάν Νασράλα πραγματοποίησε ο Ναΐμ Κάσεμ. Ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ θέλησε να στείλει μήνυμα προς το Ισραήλ ότι η οργάνωση θα συνεχίσει την ίδια πορεία μέχρι τη νίκη.

«Όσοι πιστεύουν στον Αλάχ και τις προφητείες του και μάρτυρές του θα επιβραβευτούν την μέρα της κρίσης. Χάσαμε έναν αδελφό, έναν πατέρα και έναν ηγέτη. Ο Αλάχ να αναπαύσει τον γενικό γραμματέα της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Ήταν ένας σπουδαίος άνδρας, που βρέθηκε από την πρώτη μέρα στο πεδίο μέχρι την τελευταία στιγμή» ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στο Ισραήλ τονίζοντας ότι «διαπράττει εγκλήματα και σφαγές σε κάθε σημείο του Λιβάνου. Το Ισραήλ επέλεξε συγκεκριμένα σπίτια, χωριά και πόλεις. Το Ισραήλ επιτέθηκε στους πολίτες, στους γιατρούς, σε όποιον περπατούσε στους δρόμους. Δεν ήταν μαχητές. Οι δυνάμεις του Ισραήλ διαπράττουν σφαγές εναντίον πολιτών».

«Οι ΗΠΑ βοηθούν το Ισραήλ»

Έπειτα έβαλε στο κάδρο και τις ΗΠΑ επισημαίνοντας τη στενή σχέση τους με το Ισραήλ, ενώ επεσήμανε πως εάν ο ισραηλινός στρατός αποφασίσει να κάνει χερσαία εισβολή τότε η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη να απαντήσει.

«Οι ΗΠΑ είναι εταίρος με το Ισραήλ, μέσω απεριόριστης στρατιωτικής υποστήριξης – πολιτισμικά, πολιτικά, οικονομικά. Είμαστε έτοιμοι εάν οι Ισραηλινοί θελήσουν χερσαία εισβολή, οι δυνάμεις της αντίστασης είναι έτοιμες για αυτό. Είμαστε έτοιμοι. Ο ισραηλινός εχθρός δεν θα πετύχει τους στόχους του» ανέφερε.

Ολοκληρώνοντας επεσήμανε: «Κάποιοι από μας θα πεθάνουμε. Κάποιοι από εμάς προστατεύουμε το μονοπάτι για τη νίκη. Όλες οι δολοφονίες που συνέβησαν θα είχαν κλονίσει στρατούς και οργανώσεις, αλλά εμείς συνεχίζουμε. Είμαστε ο λαός της ελπίδας, της εμπιστοσύνης, του τζιχάντ και της υπομονής. Θα συνεχίσουμε την πορεία του Νασράλα και η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει τους στόχους της».