Φεντερίκο Μακέντα: Ο Αστέρας Τρίπολης έφερε πίσω τον Ιταλό φορ

Με τον Παναθηναϊκό ο Φεντερίκο Μακέντα είχε αγωνιστεί σε 116 παιχνίδια και είχε σκοράρει 40 φορές.

Ο Φεντερίκο Μακέντα επιστρέφει στην Ελλάδα. Ο Αστέρας Τρίπολης, που έψαχνε για έναν γκολτζή φορ στη δεξαμενή των ελεύθερων παικτών, επέλεξε τον 33χρονο Ιταλό και υπέγραψε μαζί του συμβόλαιο ως το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Ο Μακέντα είχε πρωτοέρθει στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2018 προκειμένου να καλύψει το κενό στη γραμμή κρούσης του («low bugdet» και τιμωρημένου) Παναθηναϊκού, επί θητείας Γιώργου Δώνη. Σκοράροντας 40 γκολ σε 116 εμφανίσεις, ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνέβαλε έτσι ώστε το Τριφύλλι επανέλθει σε ανταγωνιστικά στάνταρ. Σταδιακά έχασε τη θέση του, αλλά πρόλαβε να κατακτήσει ένα κύπελλο.

Φεύγοντας για την Τουρκία δεν ήταν αντιστοίχως παραγωγικός. Με την Ανκαραγκιουτσού έπαιξε σε 41 ματς και μέτρησε μόλις 6 γκολ. Ενδιάμεσα παραχωρήθηκε δανεικός στον ΑΠΟΕΛ έχοντας απολογισμό 2 γκολ σε 17 αναμετρήσεις με τα κιτρινομπλέ.

«Ο Αστέρας είναι μία ομάδα που σεβόμουν και εκτιμούσα από τότε που ήμουν αντίπαλός του. Χαίρομαι που αποτελώ μέλος της οικογένειάς του, ευχαριστώ τους ανθρώπους της ομάδας για την εμπιστοσύνη. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις και όλη μου την καρδιά να βοηθήσω τον Αστέρα να πετύχει τους στόχους του και όλοι μαζί να προσφέρουμε σημαντικές επιτυχίες στους φιλάθλους της Τρίπολης», ανέφερε ο Μακέντα στις πρώτες δηλώσεις του.

Εφόσον είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ο έμπειρος επιθετικός θα είναι άμεσα διαθέσιμος για τα πλάνα του Κλοντ Μακελελέ. Ειδάλλως θα εμφανιστεί μετά τη διακοπή που ακολουθεί.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.