Γλυφάδα: Προκαταρκτική εξέταση για αναρτήσεις σχετικά με τον ξυλοδαρμό της 14χρονης

Ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για αναρτήσεις σχετικά με τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα - Ποιοι «μπαίνουν» στο στόχαστρο των Αρχών.

Προκαταρκτική εξέταση διενεργεί με εντολή του Εισαγγελέα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με το βίαιο περιστατικό σε βάρος 14χρονης στην Γλυφάδα από συνομήλικες της.

Η εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών είναι να διερευνηθούν αναρτήσεις με απειλητικό περιεχόμενο και προτροπές βίας κατά ανηλίκων που εμπλέκονται στον άγριο ξυλοδαρμό του κοριτσιού. Παράλληλα, ζητήθηκε να εντοπιστούν οι κάτοχοι των επίμαχων λογαριασμών.

Ενώ κατά την εξέταση θα αναζητηθούν οι κάτοχοι λογαριασμών που δημοσιοποίησαν προσωπικά δεδομένα εμπλεκομένων στην υπόθεση της 14χρονης.

Η έρευνα αφορά την διάπραξη αδικημάτων όπως της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια καθώς και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, όλο και περισσότερα ντοκουμέντα, τα οποία καταδεικνύουν την επιθετικότητα των κοριτσιών που χτύπησαν τη συμμαθήτριά τους από τη Γλυφάδα, αλλά και την οργή τους απέναντί της. Τα εν λόγω στοιχεία τοποθετούνται χρονικά τόσο πριν την επίθεση, όσο και μετά από αυτή.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν και διάφοροι χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι υποκινούν άλλους χρήστες να ενεργήσουν με αντίστοιχη βιαιότητα προς τις δράστριες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.