Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Δύο νεκροί – Άνιση η μάχη με τις φλόγες

Δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά που καίει από την Κυριακή στο Ξυλόκαστρο - Τεράστιο το πύρινο μέτωπο, ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη φωτιά που καίει από την Κυριακή στην περιοχή του Ξυλοκάστρου στην Κορινθία. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά πρόκειται για δύο άτομα ηλικίας 35 και 40 ετών.

Αμφότεροι πήγαν να βοηθήσουν ένα φίλο τους ο οποίος είχε μεταβεί στη στάνη που διατηρούσε. Τα ίχνη των δύο ανδρών είχαν χαθεί από το βράδυ της Κυριακής και οι πυροσβέστες τους εντόπισαν απανθρακωμένους.

Την ίδια ώρα ένας πυροσβέστης έχει μεταφερθεί τραυματίας στο νοσοκομείο.

Ζημιές και σε σπίτια πάνω από 300 οι πυροσβέστες

Όλο το βράδυ οι πυροσβέστες έδιναν άνιση μάχη με το πύρινο μέτωπο το οποίο έκαιγε σε δύσβατη περιοχή, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις ολοένα και αυξάνοντα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου Κορινθίας, ωστόσο πλήρης εικόνα θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Πριν λίγο, εστάλη εκ νέου μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Πύργος Κορινθίας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ζάχολη. Συνολικά, έχει δοθεί εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι 6οικισμών.

Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 15 ομάδες δασοκομάντος, 110 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.  Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και δυο μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ.

Κλειστά τα σχολεία της περιοχής

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στην Κορινθία. Σύμφωνα με τον δήμο, «η απόφαση ελήφθη, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά», στην περιοχή των Ροζενών.

Διαδοχικά μηνύματα από το 112

Χθες το απόγευμα στάλθηκαν τρία μηνύματα μέσω 112 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, εκ των οποίων δύο καλούσαν για εκκενώσεις οικισμών. Στις 17:04 εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή των Ροζενών Κορινθίας, στις 17:25 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση από το χωριό Πύργος προς Ζάχολη ενώ στις 17:45 εκδόθηκε τρίτο μήνυμα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση από Ελληνικό προς Κάτω Πιτσά.

Στη συνέχεια στις 20:30 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού Μεντουργιάνικα με οδηγία να φύγουν προς Δερβένι. Ακολούθησε νέο μήνυμα του 112 στις 22:08 προς τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Καλλιθέα (Στουπαίικα) Κορινθίας να απομακρυνθούν προς Λυκοποριά και στις 23.04:εστάλη μήνυμα για απομάκρυνση των κατοίκων από το Άνω Λουτρό Κορινθίας στο Κάτω Λουτρό.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.