Δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη φωτιά που καίει από την Κυριακή στην περιοχή του Ξυλοκάστρου στην Κορινθία. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά πρόκειται για δύο άτομα ηλικίας 35 και 40 ετών.

Αμφότεροι πήγαν να βοηθήσουν ένα φίλο τους ο οποίος είχε πάει στη στάνη που διατηρούσε. Τα ίχνη των δύο ανδρών είχαν χαθεί από το βράδυ της Κυριακής και οι πυροσβέστες τους εντόπισαν απανθρακωμένους.

Την ίδια ώρα ένας πυροσβέστης έχει μεταφερθεί τραυματίας στο νοσοκομείο.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Όλο το βράδυ οι πυροσβέστες έδιναν άνιση μάχη με το πύρινο μέτωπο το οποίο έκαιγε σε δύσβατη περιοχή, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις ολοένα και αυξάνοντα. Στο σημείο βρίσκονται περισσότεροι από 300 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 59 οχήματα.

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και τα πρώτα εναέρια μέσα. Κατά τη διάρκεια της Κυριακής επιχείρησαν 13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό τους. Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και  μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς  και  μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Διαδοχικά μηνύματα από το 112

Χθες το απόγευμα στάλθηκαν τρία μηνύματα μέσω 112 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, εκ των οποίων δύο καλούσαν για εκκενώσεις οικισμών. Στις 17:04 εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή των Ροζενών Κορινθίας, στις 17:25 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση από το χωριό Πύργος προς Ζάχολη ενώ στις 17:45 εκδόθηκε τρίτο μήνυμα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση από Ελληνικό προς Κάτω Πιτσά.

Στη συνέχεια στις 20:30 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού Μεντουργιάνικα με οδηγία να φύγουν προς Δερβένι. Ακολούθησε νέο μήνυμα του 112 στις 22:08 προς τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Καλλιθέα (Στουπαίικα) Κορινθίας να απομακρυνθούν προς Λυκοποριά και στις 23.04:εστάλη μήνυμα για απομάκρυνση των κατοίκων από το Άνω Λουτρό Κορινθίας στο Κάτω Λουτρό.